• Maternitatea a fost lovită de mai multe bombe rusești, potrivit primăriei.
  • Ministrul de externe al Rusiei sosește în Turcia pentru discuții.
  • Rusia acceptase anterior o încetare a focului pentru evacuare.

Statele Unite ale Americii au condamnat miercuri bombardarea unui spital de copii din Ucraina, unde oficialii au declarat că un atac aerian rusesc a îngropat pacienții sub dărâmături, în ciuda unui acord de încetare a focului care permitea ieșirea oamenilor din orașul asediat Mariupol.

Atacul, despre care autoritățile au spus că a rănit femei aflate în travaliu și a lăsat copii în dărâmături, este cel mai recent incident sumbru al invaziei de 15 zile, cel mai mare atac asupra unui stat european din 1945 încoace. distrugerile au avut loc în ciuda promisiunii Rusiei de a opri focul pentru ca cel puțin o parte din civilii prinși în capcană să poată scăpa din oraș, unde sute de mii de oameni se adăpostesc fără apă sau energie electrică de mai bine de o săptămână.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, solicitat de Reuters pentru comentarii, a declarat: „Forțele rusești nu trag asupra țintelor civile„. Rusia își numește incursiunea o „operațiune specială” în Ucraina pentru a-și dezarma vecinul și pentru a alunga liderii pe care îi numește „neonaziști.” Ministerul de Externe din Ucraina a postat imagini video cu ceea ce a spus că a fost spitalul, care arată găuri în locul unde ar fi trebuit să fie ferestrele unei clădiri cu trei etaje. La fața locului se aflau grămezi uriașe de moloz fumegând.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Este îngrozitor să vezi tipul de utilizare barbară a forței militare pentru a ataca civili nevinovați într-o țară suverană„, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Organismul ONU pentru drepturile omului a declarat că misiunea sa de monitorizare verifica numărul victimelor.
„Incidentul se adaugă la preocupările noastre profunde cu privire la utilizarea nediscriminatorie a armelor în zonele populate și la civilii prinși în capcana ostilităților active în numeroase zone”, a declarat purtătorul de cuvânt Liz Throssell.

Guvernatorul regiunii Donețk din Ucraina a declarat că 17 persoane au fost rănite în incident. Consiliul municipal a declarat că spitalul a fost lovit de mai multe ori de un atac aerian, provocând distrugeri colosale. Ucraina a acuzat Rusia că a încălcat încetarea focului în jurul portului din sudul țării.

„Bombardamentele nediscriminatorii continuă„, a scris pe Twitter ministrul de externe Dmtro Kuleba. Ucraina a declarat că 67 de copii au fost uciși în întreaga țară de la invazie și că cel puțin 1.170 de civili au murit în Mariupol. Nu a fost posibil să se verifice cifrele.