• Oficialii ucraineni au discutat în mod deschis despre o ofensivă asupra orașului port strategic Herson.
  • Asistența de aproape 800 de milioane de dolari americani anunțată vineri va include 40 de vehicule rezistente la bombe.
  • În ultimele luni, ajutorul american pentru securitate s-a concentrat pe rachete și obuziere cu rază lungă de acțiune.

Pentagonul trimite în Ucraina noi arme și echipamente care vor pregăti mai bine armata sa pentru a lupta cu trupele rusești la distanțe mai mici, ceea ce ar putea indica faptul că Kievul și susținătorii săi văd o oportunitate de a recâștiga terenul pierdut după săptămâni de dueluri de artilerie dureroase de-a lungul liniilor de front.

Oficialii ucraineni au discutat în mod deschis despre o ofensivă asupra orașului port strategic Herson, deținut de ruși, dar există puține dovezi de-a lungul liniilor de front că Ucraina ar putea executa o operațiune care ar necesita un număr mare de trupe, vehicule blindate și arme puternice, cu rază de acțiune apropiată, pentru a învinge armata rusă superioară numeric.

Cel mai recent pachet pare să fie un prim pas în direcția abordării unora dintre deficiențele în ceea ce privește armamentul de care forțele ucrainene ar avea nevoie pentru a lansa un contraatac, în special prin zonele minate în apropierea pozițiilor rusești bine înrădăcinate. O ofensivă de succes ar include capacitatea de a ataca de la o varietate de distanțe.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Asistența de aproape 800 de milioane de dolari americani anunțată vineri va include 40 de vehicule rezistente la bombe, cu role atașate în partea din față, care ajută la detonarea minelor, și obuziere mai ușoare, mai ușor de deplasat decât tunurile mai puternice trimise anterior de SUA. Ajutorul va include, de asemenea, puști fără recul cu o rază de acțiune de câteva sute de metri și lansatoare de rachete limitate la mai puțin de cinci kilometri – mult mai aproape decât distanța actuală dintre unitățile ucrainene și cele rusești în multe locuri.

Curățarea minelor este un exemplu foarte bun al modului în care ucrainenii vor avea nevoie de acest tip de capacitate pentru a-și putea împinge forțele în față și pentru a recuceri teritoriul, a declarat vineri un înalt oficial american din domeniul apărării. Acestea sunt capacități care sporesc mobilitatea ucrainenilor în timp ce privesc acest mediu foarte provocator din sudul Ucrainei, în special. Oficialul a vorbit sub rezerva anonimatului în condițiile unor reguli subterane stabilite de Pentagon.

Vehiculele blindate cunoscute sub numele de MRAP, un vehicul emblematic în războaiele din Irak și Afganistan, ar proteja trupele de explozii și focuri de armă de calibru mic, declanșând în același timp minele cu ajutorul unor role care se proiectează din față ca niște antene de homar.

În ultimele luni, ajutorul american pentru securitate s-a concentrat pe rachete și obuziere cu rază lungă de acțiune, cum ar fi sistemele de rachete de precizie cu lansare multiplă, cunoscute sub numele de HIMARS, pentru a sprijini Ucraina în lupta brutală cu artileria din regiunea Donbas din estul țării. Aceste arme au fost eficiente în ceea ce privește țintirea precisă a posturilor de comandă inamice și a depozitelor de muniții și au dus la o reducere a amplorii bombardamentelor Rusiei.