• Există dovezi clare de violenţe, crime în masă, potenţiale gropi comune şi încercări de a acoperi toate acestea în zonele din Ucraina eliberate de sub controlul forţelor ruse.
  • Beth Van Schaack, ambasadoare americană responsabilă de justiţia penală internaţională, a atras atenţia că ,,trupele ruse au comis crime de război în aproape toate zonele din Ucraina unde au fost desfăşurate” .
  • Beth Van Schaack a precizat că toate informaţiile adunate de Observatorul Conflictelor sunt la dispoziţia procurorilor din toată lumea şi vor fi oferite procurorului general al Ucrainei şi Curţii Penale Internaţionale.

Există dovezi clare de violenţe, crime în masă, potenţiale gropi comune şi încercări de a acoperi toate acestea în zonele din Ucraina eliberate de sub controlul forţelor ruse, a declarat ambasadoarea americană responsabilă de justiţia penală internaţională, Beth Van Schaack, potrivit CNN și BBC.

,,Din păcate, ce vedem acum, odată ce sunt eliberate zone de sub controlul forţelor ruse, sunt: dovezi clare de violenţe interpersonale, crime în masă, potenţiale gropi comune, încercări de a acoperi ce s-a întâmplat” , a declarat Beth Van Schaack la o conferinţă, precizând că toate acestea sunt dovezi de crime de război.

,,Ceea ce se întâmplă în Ucraina este extrem de asemănător cu ce am văzut că au făcut forţele ruse în alte locuri unde au fost desfăşurate. Vedem pattern-uri ale unor atrocităţi.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Din păcate, lumea nu a reacţionat suficient de puternic atunci, ceea ce din multe puncte de vedere i-a dat Rusiei undă verde să avanseze în Ucraina, iar acum se văd consecinţele acestui lucru” , a mai spus ea.

Beth Van Schaack a atras atenţia că ,,trupele ruse au comis crime de război în aproape toate zonele din Ucraina unde au fost desfăşurate” .

Toate acestea sunt dovezi de crime de război

Ea a a explicat că mai întâi au fost documentate atacuri ,,asupra civililor şi elementelor de infrastructură civilă” . ,,Multe dintre atacuri au fost deliberate, disproporţionate şi nediscriminate (…) Am văzut atacuri asupra unor centre comerciale, gări feroviare, teatre, zone care sunt esenţiale pentru populaţia civilă. Multe informaţii au arătat că nu existau obiective militare în apropiere” , a subliniat reprezentanta SUA.

,,Apoi, odată ce jurnaliştii au primit acces la locuri care fuseseră ocupate şi controlate de forţele ruse, am început să vedem violenţe de alt tip. De exemplu, cadavre la pământ ale unor persoane care au fost executate cu mâinile la spate, cadavre care arătau semne de tortură, poveşti groaznice despre violenţe sexuale împotriva femeilor şi fetelor, dar şi bărbaţilor şi băieţilor” , a mai declarat ambasadoarea americană responsabilă de justiţia penală internaţională.

Beth Van Schaack a precizat că toate informaţiile adunate de Observatorul Conflictelor sunt la dispoziţia procurorilor din toată lumea şi vor fi oferite procurorului general al Ucrainei şi Curţii Penale Internaţionale, care a deschis o anchetă.