• Rheinmetall va putea livra Ucrainei cel mai devreme în 2024 tancurile Leopard reparate.
  • Criticii spun Olaf Scholz și SPD-ul său aflat la guvernare sunt prea lenți când vine vorba de a furniza Ucrainei cele mai necesare echipamente, așteptând ca aliații să acționeze primii.
  • Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei.

Producătorul de armament Rheinmetall va putea livra Ucrainei cel mai devreme în 2024 tancurile Leopard reparate, a anunţat directorul companiei germane, Armin Papperger, citat duminică de Bild, scrie Reuters.

Germania a afirmat la începutul acestei luni că va furniza Ucrainei 40 de vehicule de luptă Marder, dar Kievul a cerut vehicule blindate mai grele, precum tancurile Leopard, ce ar reprezenta o sporire semnificativă a sprijinului oferit armatei ucrainene de către Occident.

Repararea tancurilor Leopard ar costa câteva sute de milioane de euro şi compania nu va putea începe reparaţiile înaintea confirmării comenzii, a declarat Papperger pentru Bild.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Vehiculele trebuie să fie dezmembrate complet şi apoi reconstruite” , a explicat el.

Germania a devenit unul dintre principalii susținători militari ai Ucrainei ca răspuns la invazia Rusiei după invazia de anul trecut, depășind un tabu înrădăcinat în istoria sa sângeroasă din secolul XX privind trimiterea de arme în zonele de conflict.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.