• Sistemul de apărare aeriană a fost declanşat, vineri, în oraşul Armiansk din peninsula Crimeea, unde a fost auzită o explozie.
  • Şeful administraţiei locale, Vasili Telijenko, a anunţat pe Telegram că explozia care s-a auzit a fost în urma interceptării unei rachete.
  • Telijenko a precizat că sistemul de apărare antiaeriană s-a declanşat în apropiere de oraş, după ce anterior în Armiansk se auziseră doar sunete îndepărtate de rafale.

Sistemul de apărare aeriană a fost declanşat, vineri, în oraşul Armiansk din peninsula Crimeea, unde a fost auzită o explozie, a declarat un oficial local, citat TASS, scrie Reuters.

Şeful administraţiei locale, Vasili Telijenko, a anunţat pe Telegram că explozia care s-a auzit a fost în urma interceptării unei rachete.

„Vă rugăm să rămâneţi calmi, sistemul de apărare aeriană funcţionează” , a scris el pe canalul social.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Telijenko a precizat că sistemul de apărare antiaeriană s-a declanşat în apropiere de oraş, după ce anterior în Armiansk se auziseră doar sunete îndepărtate de rafale.

„M-am uitat la toate serviciile, am vorbit cu ei, totul este normal, toată lumea este la locul de muncă şi toată lumea lucrează. Există anumite persoane acolo (în Ucraina) care subminează această situaţie. O evacuare din Armyansk nu a avut loc şi nu este planificată” , a precizat Telijenko.

La începutul acestei săptămâni, precizează TASS, canalele Telegram pro-ucrainene au răspândit informaţii despre o presupusă evacuare din Armiansk ce ar interveni ca urmare a bombardamentelor ruseşti asupra Kievului.

Autorităţile din Crimeea se străduiesc să asigure populaţia că se iau toate măsurile necesare pentru securitatea peninsulei ucrainene anexate ilegal de Rusia în 2014 şi îndeamnă oamenii să se informeze doar din surse oficiale.