• Rachetele rusești au plouat asupra Ucrainei, lăsând fără curent electric Kievul și alte regiuni.
  • Moscova promovează o campanie de scufundare a orașelor ucrainene în întuneric și frig, odată cu instalarea iernii.
  • Lipsa iluminatului în întreaga țară este evidentă în imaginile din spațiu.

Mai mulți medici din Ucraina au recurs la efectuarea de intervenții chirurgicale la lumina lanternelor în timpul penei de curent provocate de atacurile de rachete rusești.

Boris Todurov, șeful serviciilor medicale de la Institutul Inimii din Kiev, a postat pe Instagram o înregistrare video care arată medici folosind lanterne în timp ce efectuează o operație pe cord la un copil, scrie CNN.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Operația era în curs de desfășurare când s-a întrerupt curentul electric, a spus Todurov. Spitalul nu a avut „apă timp de câteva ore” , a adăugat el.

FOTO – Captură de ecran

Anesteziștii și chirurgii au aprins lanternele pentru a-i salva pe fiecare dintre ei” , a scris pe Facebook doctorul Sergii Rizhenko. Ministerul ucrainean al Sănătății a precizat pe Facebook: „Lipsa de curent electric nu ne va opri” . https://www.facebook.com/watch/?v=800800300986007

Electricitatea a fost restabilită joi în toate părțile rețelei electrice ucrainene, dar gospodăriile individuale sunt conectate „treptat” , a declarat un oficial din biroul președintelui Volodimir Zelenski pe Telegram.

„Electricitatea a fost furnizată în toate regiunile Ucrainei” , a spus Kirilo Timoshenko. „Primele care au fost alimentate au fost instalațiile de infrastructură critică. Începând de acum, consumatorii casnici sunt conectați treptat la rețea. ”