• Oamenii, mulți din țările occidentale, și-au exprimat șocul și dezgustul față de tonul pe care familia l-a avut față de moartea fiului lor.
  • Televiziunea de stat rusă a amplificat retorica pro-rusă din jurul războiului pe care l-au purtat pentru a-i convinge pe cetățenii ruși că invazia a fost justificată.
  • În memoria fiului nostru am cumpărat o mașină nouă și frumoasă, a spus tatăl arătând spre o Lada albă nouă.

Televiziunea de stat rusă a difuzat un reportaj despre o familie care a beneficiat de pe urma morții fiului lor în Ucraina, deoarece și-au cumpărat o mașină cu banii de despăgubire. Luni, Francis Scarr, un jurnalist BBC Monitoring care traduce de la televiziunea de stat rusă, a distribuit pe Twitter o înregistrare video cu o emisiune în care se afirmă că o familie a beneficiat de pe urma morții fiului lor în Ucraina pentru că și-a putut cumpăra o mașină nouă cu banii de despăgubire.

Nu se poate inventa așa ceva, a scris Scarr pe Twitter. Noaptea trecută, televiziunea de stat rusă a difuzat un reportaj despre beneficiile neașteptate ale faptului că fiul tău a fost ucis în Ucraina. Poți cumpăra o Lada cu despăgubirea pe care ți-o dă statul!

Segmentul sumbru i-a arătat pe părinții triști ai unui tânăr pe nume Alexei, care a fost ucis în timp ce lupta în Ucraina. În memoria fiului nostru am cumpărat o mașină nouă și frumoasă, a spus tatăl arătând spre o Lada albă nouă. Potrivit segmentului, Alexei își dorea o mașină albă similară.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Prima sa călătorie este la cimitir, se arată în traducerea emisiunii. Oamenii, mulți din țările occidentale, și-au exprimat șocul și dezgustul față de tonul pe care familia l-a avut față de moartea fiului lor. Unii chiar au crezut că videoclipul era satiric. Dar pentru oamenii care înțeleg cultura rusă, atitudinea părinților îndurerați nu a fost un șoc.

La începutul războiului, americanii au spus că atunci când prea mulți soldați ruși vor fi uciși în război, familiile lor se vor ridica. Dar dacă nimeni nu prețuiește viețile acestor soldați, nici măcar familiile lor? a scris Julia Loffe.

Nu înțeleg de ce oamenii sunt atât de șocați. Nu, nu este vorba de cinism, deși Rusia îl are din belșug. Iar părinții nu au schimbat un fiu pentru o mașină. Este doar o dovadă a cât de trist și lipsit de speranță este orașul mic din Rusia. Nu este un chilipir, este un fatalism și o adaptare adânc înrădăcinată, a răspuns Eugene Finkel, profesor la Universitatea John Hopkins. Televiziunea de stat rusă a amplificat retorica pro-rusă din jurul războiului pe care l-au purtat pentru a-i convinge pe cetățenii ruși că invazia a fost justificată.