• Un e-mail intern obținut de CNBC a prezentat măsurile pe care Tesla le ia pentru a sprijini Ucraina.
  • Tesla va păstra angajații din Ucraina pe statul de plată pentru cel puțin trei luni, dacă aceștia sunt chemați înapoi în țară pentru a lupta.
  • De asemenea, e-mailul îi lăuda pe angajații Tesla pentru că au ajutat SpaceX, compania aerospațială a lui Elon Musk, să înființeze serviciul de internet prin satelit Starlink în țară.

Angajații ucraineni ai Tesla cărora li se cere să se întoarcă pentru a-și apăra țara vor primi salariu timp de cel puțin trei luni, potrivit unui e-mail pe care compania l-a trimis luni angajaților din regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Din e-mail nu a reieșit clar dacă acest beneficiu va fi extins și pentru angajații din America de Nord și din alte părți.

După trei luni, compania plănuiește să reevalueze războiul dintre Rusia și Ucraina și situația angajaților săi pentru a decide ce va mai fi necesar. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a chemat rezerviștii la luptă în februarie, înaintea invaziei anticipate.

În e-mailul de luni – trimis în a 12-a zi de la invadarea Ucrainei de către Rusia – angajații companiei au fost, de asemenea, lăudați pentru că au ajutat SpaceX, întreprinderea aerospațială condusă de Elon Musk, directorul general al Tesla, să aducă serviciul său de internet prin satelit Starlink în Ucraina.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Printre altele, echipa Tesla Energy a asamblat și a furnizat sisteme de stocare a energiei cu baterii litiu-ion, cunoscute sub numele de Tesla Powerwalls, pentru a face să funcționeze echipamentele Starlink în Ucraina.

Angajații au folosit invertoare și cabluri de încărcare care au fost donate de către instalatorii certificați Tesla din zonă pentru a asambla sistemele Starlink și Powerwall. De asemenea, aceștia au confecționat cabluri de curent alternativ din resturi de la noua fabrică Tesla care se construiește în afara Berlinului pentru a ajuta la alimentarea echipamentelor Starlink.

Deși compania lui Elon Musk nu operează în Ucraina, compania a precizat în e-mail că aproximativ 5.000 de proprietari de Tesla din această țară, precum și alți șoferi de vehicule electrice, ar putea obține încărcarea gratuită a vehiculelor la unele dintre stațiile sale Supercharger din Polonia, Ungaria și Slovacia.

Tesla nu este singura companie care navighează prin impactul asupra angajaților și a propriilor afaceri în urma războiului rusesc din Ucraina.