• Muzeul nu este o clădire fizică, ci mai degrabă un site web.
  • Colecția sa, realizată cu sprijinul ministerului, prezintă cronici ale evenimentelor recente din războiul dintre Rusia și Ucraina, incluzând reflecții personale ale unor artiști digitali ucraineni și internaționali.
  • Tot ceea ce se găsește pe site poate fi cumpărat – fiecare imagine fiind conectată la un token nefungibil.

Ucraina a început vineri să scoată la licitație o colecție de NFT-uri, într-o extindere a unei campanii de strângere de fonduri din criptomonede despre care Kievul spune că a strâns deja peste 65 de milioane de dolari pentru efortul său de război.

A fost lansată campaniaMeta History: Museum of War”, care este o colecție de imagini digitale – inclusiv siluete de avioane de război, capturi de ecran ale unor reportaje de știri și o imagine în stil de desen animat a unei explozii – fiecare marcând o zi diferită din conflict.

Ministerul ucrainean al Transformării Digitale a început să facă apel la donații în NFT-uri, precum bitcoin și ether, la trei zile după ce Rusia și-a lansat invazia, pe care Moscova o numește „operațiune militară specială”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Noua serie NFT a fost menită „să răspândească informații veridice în rândul comunității digitale din lume și să colecteze donații pentru susținerea Ucrainei”, potrivit unui mesaj de pe site-ul colectării. Jetoanele nefungibile (NFT) sunt un tip de activ criptografic care a explodat în popularitate anul trecut. Acestea folosesc tehnologia din spatele bitcoin pentru a înregistra cine deține un fișier digital, de la o imagine la un videoclip sau o bucată de text.

Până în prezent, Ucraina a cumpărat provizii pentru armata sa cu donațiile sale criptografice, inclusiv veste antiglonț, căști, prânzuri și medicamente, a declarat luna aceasta pe Twitter ministrul adjunct ucrainean al transformării digitale, Alex Borniakov. NFT-urile sunt de obicei cumpărate cu criptomonede, cum ar fi ether. NFT-urile din Ucraina vor costa inițial 0,15 ether, adică puțin peste 475 de dolari. Fondurile vor merge direct în portofelele cripto digitale ale Kievului, potrivit site-ului.

Creșterea explozivă a vânzărilor de NFT a lăsat mulți observatori nedumeriți de ce se cheltuiesc atât de mulți bani pe obiecte care nu există fizic.

Cu toate acestea, ele au devenit un instrument popular de strângere de fonduri în ultimele luni, grupuri de persoane punându-și laolaltă fondurile cripto pentru a cumpăra NFT-uri pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la o anumită cauză.