Ucraina: Rusia revendică capturarea unui sat la nord de Bahmut

FOTO - Hepta
  • Armata rusă a afirmat marți că a capturat satul Blagodatnî, la nord de orașul Bahmut din estul Ucrainei.
  • Ministerul rus al Apărării a menţionat în comunicatul său cotidian că „localitatea Blagodatnî a fost eliberată după o ofensivă a unităţilor de asalt ale voluntarilor” sprijinite de aviaţie şi artilerie.
  • Satul Blagodatnî se află la circa 10 kilometri nord de Bahmut.

Rusia a revendicat marţi cucerirea satului Blagodatnî, la nord de oraşul Bahmut, în estul Ucrainei, unde armata rusă şi-a intensificat ofensiva şi înaintează lent de mai multe săptămâni, relatează presa străină.

Ministerul rus al Apărării a menţionat în comunicatul său cotidian că localitatea Blagodatnî a fost eliberată după o ofensivă a unităţilor de asalt ale voluntarilor” sprijinite de aviaţie şi artilerie.

Prin termenul voluntari” Moscova desemnează grupările paramilitare, precum unitatea Wagner. Fondatorul acesteia din urmă, Evgheni Prigojin, revendicase de sâmbătă capturarea acelui sat ucrainean, în timp ce Kievul a negat.

Satul Blagodatnî se află la circa 10 kilometri nord de Bahmut. Liderul prorus al provinciei Doneţk, Denis Puşilin, a declarat marţi că preluarea controlului asupra acestui sat va permite îmbunătăţirea considerabilă a poziţiilor (trupelor ruse) şi tăierea unor rute de aprovizionare” ale trupelor ucrainene.

În acest timp, un purtător de cuvânt militar ucrainean a declarat că trupele ucrainene au respins atacurile ruseşti asupra unei şosele din apropierea oraşului Bahmut, şoseaua care leagă această localitate de oraşul Ceasiv Iar.

Trupele ruse nu au reuşit să taie şoseaua folosită pentru aprovizionarea forţelor armate ucrainene. Armata ucraineană în Bahmut este aprovizionată cu tot ce este necesar” , a spus într-o intervenţie televizată Sergii Cerevatîi, purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Acesta a confirmat că oraşul Bahmut rămâne una dintre principalele ţinte ale atacurilor ruseşti, inclusiv cu bombardamente de artilerie şi asalturi ale infanteriei.