• Ucraina a izolat orașul Herson, ocupat în prezent de ruși.
  • Rușii și ucrainenii se pregătesc de lupta pentru sudul Ucrainei.
  • Dmitri Medvedev a postat o hartă cu Ucraina dezmembrată. Harta arată Ucraina împărțită între Rusia, Polonia și România.

Ucraina și Rusia încep lupta pentru regiunea de sud a țării. Ajutați de armamentul de distanță lungă furnizat de Occident, soldații ucraineni au început ofensiva pentru recucerirea orașului Herson.

Un pod cheie pentru aprovizionarea trupelor invadatoare este acum inutilizabil, după ce a fost lovit cu rachete. Rușii încep și ei să își readucă trupele în zonă. În cursul dimineții, 25 de rachete lansate din Belarus au lovit trei regiuni din nordul Ucrainei.

Atacul a avut loc de Ziua statalității Ucrainei, țară pe care rușii vor să o șteargă de pe hartă. Semn că rușii au intenția de a cuceri cât mai mult din Ucraina e și postarea fostului premier Medvedev.

Recomandări

SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

El a distribuit o hartă în care Rusia ocupă estul și sudul țării vecine, în timp ce alte regiuni mai mici sunt împărțite de România și Polonia.

Miercuri, rușii au închis podul de peste Nipru, singurul care aprovizionează forțele rusești din regiunea Herson aflată în sudul Ucrainei, după un nou atac al ucrainenilor cu sisteme HIMARS.