• Apelurile din Occident pentru noi măsuri prin care să fie afectată economia Rusiei s-au intensificat în ultima perioadă ca urmare a acuzaţiilor de crime de război din Ucraina.
  • Alte interdicţii sunt privind exporturile UE de anumite tehnologii şi utilaje, inclusiv semiconductori avansaţi, şi privind importurile de alcool, fructe de mare şi lemn din Rusia.
  • Interdicţiile privind combustibilul s-au dovedit a fi până acum un punct de blocaj, în condiţiile în care ţări precum Germania depind în mare măsură de achiziţiile din Rusia.

Ambasadorii Uniunii Europene se reunesc, miercuri, pentru a decide dacă se impun noi sancţiuni Rusiei, scrie BBC.

Apelurile din Occident pentru noi măsuri prin care să fie afectată economia Rusiei s-au intensificat în ultima perioadă ca urmare a acuzaţiilor de crime de război din Ucraina.

Moscova neagă faptul că forţele sale au comis atrocităţile din Bucea.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Marţi, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat o listă de propuneri de sancţionare, printre care interzicerea importurilor de cărbune rusesc de către ţările UE, în valoare de 4 miliarde de euro (3,3 miliarde de lire sterline) pe an, precum şi interzicerea totală a patru bănci ruseşti de top.

O altă interdicţie vizează navele ruseşti care intră în porturile UE (cu unele excepţii), precum şi pentru operatorii rutieri ruşi de transport rutier.

Alte interdicţii sunt cu privire la exporturile UE de anumite tehnologii şi utilaje, inclusiv semiconductori avansaţi, şi privind importurile de alcool, fructe de mare şi lemn din Rusia.

De asemenea, o restricţie ar urma să fie impusă companiilor ruseşti care concurează pentru contracte în UE.

UE lucrează, totodată, la alte sancţiuni, inclusiv privind importurile de petrol rusesc, a declarat von der Leyen.

Interdicţiile privind combustibilul s-au dovedit a fi până acum un punct de blocaj, în condiţiile în care ţări precum Germania depind în mare măsură de achiziţiile din Rusia.