• Explozia a avut loc în orașul Sevastopol, situat în peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.
  • Serviciul de presă al Flotei Mării Negre a declarat că drona părea să fie artizanală.
  • Cinci persoane, angajați ai sediului flotei, au fost rănite. Nu s-au înregistrat fatalități.

Un dispozitiv exploziv transportat cu o dronă a explodat duminică la sediul Flotei ruse a Mării Negre, rănind șase persoane, au anunțat autoritățile.

Explozia de la sediul din orașul Sevastopol, situat în peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, a provocat anularea observării sărbătorii rusești de Ziua Marinei.

Serviciul de presă al Flotei Mării Negre a declarat că drona părea să fie artizanală. Acesta a descris dispozitivul exploziv ca fiind de „putere mică”, dar primarul din Sevastopol, Mihail Razvozhaev, a declarat că șase persoane au fost rănite în explozie.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Nu au existat informații imediate cu privire la locul de unde și-a început zborul drona; Sevastopol se află la aproximativ 170 de kilometri la sud de Ucraina continentală, iar forțele rusești controlează o mare parte din zona continentală de-a lungul Mării Negre.

Ucraina nu revendică deocamdată atacul.

Luptele au continuat în alte părți ale Ucrainei. Primarul marelui oraș portuar Nikolaev, Vitaliy Kim, a declarat că o persoană a murit în bombardamentele rusești care au avariat un hotel și clădiri școlare.

În regiunea Sumy din nordul Ucrainei, în apropiere de granița cu Rusia, bombardamentele au ucis o persoană, a declarat administrația regională.

Trei persoane au murit în atacurile din ultima zi în regiunea Donețk, care se află parțial sub controlul forțelor separatiste ruse, a declarat guvernatorul Pavlo Kyrylenko.