Un atac cu dronă a lovit cartierul general al Flotei ruse din Marea Neagră

ukraine, krim, sewastopol hafen theater

Un dispozitiv exploziv transportat cu o dronă a explodat duminică la sediul Flotei ruse a Mării Negre, rănind șase persoane, au anunțat autoritățile.

Explozia de la sediul din orașul Sevastopol, situat în peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, a provocat anularea observării sărbătorii rusești de Ziua Marinei.

Serviciul de presă al Flotei Mării Negre a declarat că drona părea să fie artizanală. Acesta a descris dispozitivul exploziv ca fiind de „putere mică”, dar primarul din Sevastopol, Mihail Razvozhaev, a declarat că șase persoane au fost rănite în explozie.

Nu au existat informații imediate cu privire la locul de unde și-a început zborul drona; Sevastopol se află la aproximativ 170 de kilometri la sud de Ucraina continentală, iar forțele rusești controlează o mare parte din zona continentală de-a lungul Mării Negre.

Ucraina nu revendică deocamdată atacul.

Luptele au continuat în alte părți ale Ucrainei. Primarul marelui oraș portuar Nikolaev, Vitaliy Kim, a declarat că o persoană a murit în bombardamentele rusești care au avariat un hotel și clădiri școlare.

În regiunea Sumy din nordul Ucrainei, în apropiere de granița cu Rusia, bombardamentele au ucis o persoană, a declarat administrația regională.

Trei persoane au murit în atacurile din ultima zi în regiunea Donețk, care se află parțial sub controlul forțelor separatiste ruse, a declarat guvernatorul Pavlo Kyrylenko.

Exit mobile version