• În Mariupol, oamenii sunt într-o situație dificilă deoarece nu mai au încălzire, electricitate sau apă.
  • Convoiul cu ajutoare este blocat la 80 de kilometri de Mariupol.
  • Toate căile de acces spre oraș sunt deținute de ruși în aceste momente.

Un convoi cu ajutoare umanitare nu reuşeşte să ajungă în oraşul Mariupol. Ajutoarele destinate oraşului asediat sunt blocate la aproximativ 80 de kilometri de oraş.

Administraţia oraşului a confirmat duminică seară că un convoi mare de ajutoare umanitare destinat oraşului asediat este blocat în Berdyansk, la aproximativ 80 de kilometri de oraş, conform CNN. Berdyansk este deţinut de ruşi, la fel ca şi căile de acces spre Mariupol.

Într-o postare pe Telegram, administraţia oraşului Mariupol a declarat: „A mai rămas puţin. Caravana umanitară aproape a ajuns la Mariupol„.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Potrivit şoferilor, drumul este foarte dificil, convoiul este lent, dar continuă să se deplaseze. Se poate merge doar în timpul zilei, acest lucru se datorează regulilor de siguranţă. În aproape două zile, caravana a parcurs mai mult de 200 km pe traseul convenit anterior. Mai sunt aproximativ 80 km până la destinaţie. Cu toate acordurile în vigoare, mâine dimineaţă se va deschide un coridor verde, iar caravana umanitară va continua spre oraș, unde 400.000 de persoane aşteaptă ajutor„, a spus sursa citată.

Consiliul municipal al oraşului portuar ucrainean Mariupol, aflat sub asediu, spunea că îşi epuizează ultimele rezerve de alimente şi apă.

„Oamenii se află într-o situaţie dificilă de 12 zile. Nu există electricitate, apă sau încălzire în oraş. Aproape că nu există comunicaţii mobile. Ultimele rezerve de alimente şi apă se epuizează„, a precizat consiliul municipal într-o declaraţie online, citată de Reuters.

În Mariupol, ocupanții ruși au efectuat un atac aerian asupra unui spital și au distrus maternitatea. Rușii au aruncat o bombă aeriană în zona spitalului și a maternității, unde se aflau mame cu copii.