• Coordonatorul video al Agenției France-Presse în Ucraina, Arman Soldin, a fost ucis marți, 9 mai, de tiruri de rachete în apropiere de Chasiv Yar.
  • Arman Soldin și colegii săi de la Agenția France-Presse (AFP) au fost ținta unor focuri de armă.
  • Echipa AFP a fost atacată cu rachete Grad în timp ce se afla cu un grup de soldați ucraineni.

Arman Soldin și colegii săi de la Agenția France-Presse (AFP) au fost ținta unor focuri de armă în estul Ucrainei, în timp ce se aflau cu un grup de soldați ucraineni, scrie Le Monde.

Coordonatorul video al Agenției France-Presse în Ucraina, Arman Soldin, a fost ucis marți, 9 mai, de tiruri de rachete în apropiere de Chasiv Yar, în estul Ucrainei, au declarat jurnaliștii AFP care au asistat la incident. Atacul a avut loc în jurul orei 16:30 la periferia orașului din apropiere de Bakhmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei de mai multe luni.

Echipa AFP a fost atacată cu rachete Grad în timp ce se afla cu un grup de soldați ucraineni. Soldin, în vârstă de 32 de ani, a fost ucis când o rachetă a lovit aproape de locul în care se afla. Restul echipei nu a fost rănit.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Întreaga agenție este devastată de pierderea lui Arman”, a declarat președintele AFP, Fabrice Fries. „Moartea sa este o amintire teribilă a riscurilor și pericolelor cu care se confruntă zi de zi jurnaliștii care acoperă conflictul din Ucraina.” 

Moartea lui Soldin înseamnă că cel puțin 11 jurnaliști sau fixatori și șoferi ai echipelor de presă au fost uciși în timp ce acopereau războiul din Ucraina, potrivit grupurilor de apărare a presei Reporteri fără frontiere (RSF) și Comitetul pentru protecția jurnaliștilor (CPJ).

Citește și