• Jurnalistul lucrează pentru Novaya Gazeta şi este laureat al premiului Nobel (2021).
  • „Au turnat vopsea pe bază de ulei şi acetonă. Ochii mă ard îngrozitor de tare”, a spus acesta.
  • Jurnalistul a spus că va dona medalia pentru a fi scoasă la licitaţie, iar banii vor fi donaţi refugiaţilor ucraineni.

Dmitry Muratov, un jurnalist de la Novaya Gazeta şi laureat al premiului Nobel (2021), a fost atacat în tren. „Au turnat vopsea pe bază de ulei şi acetonă. Ochii mă ard îngrozitor de tare”, a spus acesta.

Eram în trenul dinspre Moscova spre Samara. Miroase peste tot a vopsea. Deja trenul are întârziere 39 de minute. Voi încerca să mă spăl. El (cel care a aruncat cu vopsea n.red.) mi-a strigat: «Muratov, asta este pentru băieţii noştri (ucişi)»”, a spus jurnalistul rus.  

Muratov a primit îngrijiri medicale, iar agresorii sunt căutați. La finele lunii martie, jurnalistul a spus că va dona medalia pentru a fi scoasă la licitaţie, iar banii vor fi donaţi refugiaţilor ucraineni. Recent, Putin a redus la tăcere toate publicaţiile media independente din Rusia.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Jurnalista rusă, care a protestat in timpul transmisiunii live, se simte amenințată

Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova, care a protestat împotriva războiului, în direct la TV, spune că nu are intenția de a părăsi țara, în ciuda riscurilor cu care se confruntă. Recent, femeia a povestit pentru o televiziune din Italia că îi este frică mai mult pentru copiii ei, decât pentru ea.

„Mi-e teamă. Sunt un om normal, locuiesc în Moscova, am doi copii pe care îi cresc singură și pot spune că îmi este mai frică mai mult pentru ei, decât pentru mine. Mi-e teamă că vor fi atacați, la şcoală, pe stradă. Sunt mulţi oameni care au un alt punct de vedere. Prin urmare, mi-e frică”, a spus Marina.

„Cu puţin timp în urmă, cineva a pus un cap de porc în faţa uşii fostului redactor șef de la Ecoul Moscovei. Mi-am găsit cauciucurile tăiate când m-am întors să-mi iau mașina din parcarea redacției Pervîi Kanal”, a mai spus jurnalista în cadrul interviului.