• În timpul discursului său, Zelenski a raportat moartea unui alt general rus.
  • Anunțul a fost făcut de Anton Geraşcenko, consilier la Ministerul de Interne de la Kiev, pe Telegram.
  • Forţele ucrainene susțin că l-au ucis pe generalul-maior rus Oleg Mitiaev

Oficialii ucraineni afirmă că a fost ucis un al patrulea general rus, iar pentru ei este un semn că generalii Moscovei sunt din ce în ce mai mult forţaţi să conducă ofensiva de pe front.

Anton Geraşcenko, consilier la Ministerul de Interne de la Kiev, a afirmat pe Telegram că forţele ucrainene l-au ucis pe generalul-maior rus Oleg Mitiaev în timpul luptelor de la periferia oraşului Mariupol, din sud-estul ţării, scrie BBC, care menţionează că nu a putut verifica în mod independent această afirmaţie.

Oficialii de la Moscova nu au comentat încă informaţiile privind moartea lui Mitiaev. Gerashchenko a scris că Mitiaev a fost comandantul diviziei 150 de puşcaşi motorizaţi şi a postat o fotografie în care susţine că este ofiţerul mort.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a raportat, de asemenea, moartea unui alt general rus în timpul discursului său nocturn de la Kiev, dar nu l-a numit. Sunt informaţii cum că Rusia are aproximativ 20 de generali în Ucraina, care conduc invazia.

Vinerea trecută, oficialii occidentali au spus că un al treilea general rus a fost ucis de forţele ucrainene, fiind vorba despre generalul-maior Andriy Kolesnikov, comandantul Districtului Militar de Est, potrivit CNN.

Joi, CNN a relatat că generalul-maior rus Andrey Sukhovetsky a fost, de asemenea, ucis în timp ce lupta în Ucraina. Sukhovetsky, comandantul adjunct al Armatei 41 de Arme Combinate a Forţelor Terestre Ruse, a murit pe 28 februarie „în timp ce îndeplinea o misiune de luptă în timpul operaţiunii speciale din Ucraina”. Sukhovetsky a servit anterior în armata rusă în timpul operaţiunilor din regiunea Caucazului de Nord şi din Siria.

Marţi, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că un general rus – generalul-maior Vitaly Gerasimov – a fost ucis în timpul unei bătălii în apropiere de Harkov. Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu.