• Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru afaceri externe, Josep Borrell, a condamnat ferm sâmbătă atacul rusesc asupra portului ucrainean Odesa.
  • Autorităţile ucrainene au raportat sâmbătă un atac rusesc asupra portului comercial din Odesa, un punct cheie pentru exportul de cereale prin Marea Neagră.
  • Acest acord, negociat de Turcia și ONU, prevede un coridor maritim pentru a atenua criza alimentară cauzată de blocada rusă asupra porturilor ucrainene din Marea Neagră.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, a condamnat ferm sâmbătă atacul rusesc asupra portului ucrainean Odesa şi a criticat Moscova pentru agresiunea împotriva unei ţinte cruciale de export de cereale, la o zi după ce a semnat un acord de deblocare a exporturilor ucrainene de cereale din fosta republică sovietică, potrivit Agerpres.

‘„UE condamnă ferm atacul cu rachete ruseşti asupra portului maritim din Odesa. Lovirea unei ţinte esenţiale pentru exportul de cereale la o zi după semnarea acordurilor de la Istanbul este deosebit de condamnabilă şi demonstrează încă o dată dispreţul total al Rusiei faţă de dreptul şi angajamentele internaţionale”, a scris Borrell pe Twitter.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Autorităţile ucrainene au raportat sâmbătă un atac rusesc asupra portului comercial din Odesa, un punct cheie pentru exportul de cereale prin Marea Neagră.

‘„Inamicul a atacat portul maritim comercial cu rachete de croazieră din clasa Kalibr. Două rachete au fost doborâte de apărarea ucraineană, în timp ce două au lovit infrastructura portului”, au relatat surse ucrainene din Odesa, potrivit Ukrinform – relatează EFE, citată de Agerpres.

Acest acord, negociat de Turcia și ONU, prevede un coridor maritim pentru a atenua criza alimentară cauzată de blocada rusă asupra porturilor ucrainene din Marea Neagră.