• Uniunea Europeană va furniza armament Ucrainei şi va intensifica sancţiunile contra Kremlinului.
  • UE a decis închiderea spaţiului aerian pentru Rusia.
  • „Un nou pas fără precedent, vom interzice în Uniunea Europeană aparatul media al Kremlinului, companiile de stat Russia Today şi Sputnik, precum şi filialele acestora”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Uniunea Europeană va impune noi măsuri de sancţionare a Rusiei, inclusiv prin închiderea spaţiului aerian, şi va furniza armament Ucrainei, în contextul războiului lansat de preşedintele rus, Vladimir Putin, anunţă Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Uniunea Europeană a convenit asupra furnizării de arme letale pentru Forțele Armate ale Ucrainei în valoare de 450 de milioane de euro pentru combaterea invaziei ruse. Vom furniza nu numai arme și muniție, ci chiar și avioane de luptă. Nu vorbim doar despre muniție. Furnizăm arme mai importante pentru a merge la război„, a transmis diplomatul UE Josep Barel. Uniunea Europeană ia în considerare impunerea de sancțiuni împotriva lui Dmitri Peskov, Alisher Usmanov, Mihail Fridman, Alexei Mordashov și Serghei Roldugin.

Uniunea Europeană intensifică încă o dată susţinerea pentru Ucraina şi sancţiunile împotriva agresorului, adică împotriva Rusiei lui Vladimir Putin. Pentru prima dată, Uniunea Europeană va finanţa achiziţionarea şi livrarea de armament şi alte echipamente pentru o ţară care este vizată de un atac. Acesta este un moment crucial„, a afirmat Ursula von der Leyen, înaintea unei reuniuni a Consiliului UE la nivel de miniştri de Externe, pentru formalizarea măsurilor de penalizare a Moscovei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„În acelaşi timp, intensificăm încă o dată sancţiunile împotriva Kremlinului şi a colaboratorului său, regimul Aleksandr Lukaşenko. Închidem spaţiul aerian pentru Rusia, propunem interdicţii pentru toate avioanele deţinute de ruşi sau controlate de Rusia. Aceste avioane nu vor mai putea ateriza, decola sau survola teritoriul Uniunii Europene. Măsurile se vor aplica tuturor avioanelor, fie că sunt deţinute, utilizate sau controlate în vreun alt fel de vreo persoană juridică sau fizică din Rusia. Deci, ca să fiu foarte clară, întregul spaţiu aerian va fi închis pentru orice avion rus, inclusiv pentru avioanele deţinute de oligarhi„, a precizat Ursula von der Leyen.

„În al doilea rând, un nou pas fără precedent, vom interzice în Uniunea Europeană aparatul media al Kremlinului, companiile de stat Russia Today şi Sputnik, precum şi filialele acestora„, a subliniat Ursula von der Leyen.