• Volodimir Zelenski a vizitat vineri Institutul Shalimov din Kiev.
  • În a 100-a zi de război, Zelenski a vrut să transmită un mesaj de optimism către conaționalii săi.
  • Zelenski le-a mulțumit medicilor pentru eforturile din timpul războiului.

De 101 de zile ucrainenii sunt eroi, fie că își doreau asta sau nu. Mulți dintre ei sunt în prima linie a războiului cu Rusia. Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu o parte dintre aceștia.

Președintele Ucrainei a mers la Institutul Național Shalimov din Kiev, specializat în chirurgie și transplantologie. Cu atât mai mult cu cât instituția a sărbătorit 50 de ani de existență. Zelenski le-a transmis un mesaj medicilor din toată țara cu această ocazie.

,,Vreau să-mi exprim din nou recunoștința. La fel ca militarii noștri, voi ați fost în prima linie, dar într-una diferită. Însă înțeleg că operațiile au loc nu doar în spații chirurgicale, ci și în spitale improvizate, la fel cum viețile sunt salvate de către colegii voștri în tranșee. Să vă binecuvânteze Dumneze pe voi și familiile voastre. Vă doresc tot bine. Vă mulțumesc că aveți grijă de noi toți. Glorie Ucrainei!” a spus Zelenski.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

În a 100-a zi de război, Zelenski a vrut să transmită un mesaj de optimism către conaționalii săi.

,,Oameni mari din Ucraina mare. În urmă cu exact 100 de zile cu toții ne-am trezit la o nouă realitate. În urmă cu exact 100 de zile, ne-am trezit ca și alții. Însă când ucrainenii au fost treziți nu de razele soarelui, ci de exploziile rachetelor care ne-au lovit casele, ucrainenii s-au trezit cu totul altfel.

Există trei cuvinte pentru care luptăm de 100 de zile, asta după cei 8 ani: pace, victorie, Ucraina. Glorie Ucrainei!” a adăugat președintele ucrainean.