• Se duc lupte grele la oțelăria din Mariupol, unde se crede că sunt peste 1.000 de luptători ucraineni și peste 100 de civili.
  • O înregistrare video îți arată un nou asalt asuprei uzinei siderurgice.
  • Azovstal, un complex vast din epoca sovietică format din depozite, cuptoare, tuneluri și căi ferate în orașul Mariupol din sud-estul Ucrainei, a devenit un punct central al războiului în ultimele săptămâni.

Putin intensifică ofensiva în estul Ucrainei, unde lupta pentru controlul absolut al Mariupolului. Se duc lupte la oțelăria Azovstal, unde se crede că sunt peste 1.000 de luptători ucraineni și peste 100 de civili.

O înregistrare video îți arată un nou asalt asuprei uzinei siderurgice.

Azovstal, un complex vast din epoca sovietică format din depozite, cuptoare, tuneluri și căi ferate în orașul Mariupol din sud-estul Ucrainei, a devenit un punct central al războiului în ultimele săptămâni.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Soldații ucraineni au continuat să reziste în timp ce Rusia și-a intensificat bombardamentele asupra uzinei.
Forțele terestre rusești au blocat oțelăria și au atacat unele părți ale acesteia în ultimele 24 de ore, sprijinite de avioane de război, a declarat vineri Statul Major General ucrainean.

Zelenski a cerut Rusiei să îi elibereze sau să îi schimbe pe cei rămași în Mariupol în comentariile făcute vineri prin videoconferință cu Chatham House, think tank-ul britanic.

Dacă omoară oameni care pot fi schimbați ca prizonieri de război sau pur și simplu eliberați ca civili sau pot fi ajutați ca răniți sau răniți, civili și militari deopotrivă, dacă îi distrug, nu cred că putem avea discuții diplomatice cu ei după aceea” a spus el.

Agenția de presă de stat rusă RIA Novosti a raportat în ultimele zile că două autobuze pline de civili, inclusiv cinci copii, au părăsit uzina. Ei au fost transferați la Bezimenne, un oraș la est de Mariupol, în Ucraina, unde rușii au un centru de procesare pentru a verifica telefoanele, bunurile și documentele persoanelor evacuate.