• Putin și-a instalat lideri în regiunile pe care le-a rupt din Ucraina.
  • Lideri ruși au fost instalați în patru regiuni din Ucraina controlate de Rusia.
  • Putin a semnat tratatele de alipire pentru Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson.

Două lumi total diferite, unite de război. Unii invadatori, alți luptători pentru libertate. Rușii petrec, cu focuri de artificii și spectacole.

Ucrianenii luptă între focurile de armă și singura muzică este cea a rachetelor. Ziua în care Putin a semnat alipierea teritoriilor ucrainene a arătat lumii cum arată două popoare vecine, despărțite de război.

Mii de oameni au participat la concertul din Piața Roșie. Mulți au fluturat steaguri rusești în timp ce artiști din Rusia și din părțile ocupate ale Ucrainei au cântat cântece patriotice. Putin însuși s-a adresat mulțimii, după ce a semnat tratatele de anexare, sfidând puterile occidentale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

,,Dragi prieteni! Astăzi avem o zi specială, solemnă și, în acest caz, fără nicio exagerare, o zi istorică, o zi a adevărului și a dreptății. Doar acum, doar Rusia modernă a dat oamenilor care trăiesc în Republica Populară Luhansk, în Donețk (Republica Populară), în Zaporojie, în Herson, dreptul de a alege. Oamenii au venit la referendum și au făcut această alegere – să fie cu patria lor istorică, cu Rusia!” e exclamat Putin.

În țara vecină, atacată de armata lui Putin, ucrainenii luptă pentru fiecare bucată din țara lor. Oamenii își plâng cu lacrimi de sânge eroii și speră în fiecare zi la pace.

Unitățile ucrainene de apărare aeriană au doborât într-o singură zi 7 drone, din care 5 de fabricație iraniană, un elicopter de transport Mi-8 și un avion de atac Su-25.

În urma atacurilor rusești rămâne moarte și terenuri pârjolite.