• Ministerul de externe al Turciei, țară membră NATO, a declarat sâmbătă că respinge anexarea de către Rusia a patru regiuni din Ucraina.
  • Ministerul turc a declarat sâmbătă că nu a recunoscut anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, adăugând că respinge decizia Rusiei de a anexa cele patru regiuni, Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.
  • ,,Această decizie, care constituie o încălcare gravă a principiilor stabilite ale dreptului internațional, nu poate fi acceptată” , a anuțat ministerul.

Ministerul de externe al Turciei, țară membră NATO, a declarat sâmbătă că respinge anexarea de către Rusia a patru regiuni din Ucraina, adăugând că această decizie reprezintă o „încălcare gravă” a dreptului internațional, potrivit Reuters.

Ministerul turc a declarat sâmbătă că nu a recunoscut anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, adăugând că respinge decizia Rusiei de a anexa cele patru regiuni, Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

,,Această decizie, care constituie o încălcare gravă a principiilor stabilite ale dreptului internațional, nu poate fi acceptată” , a anuțat ministerul.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

,,Reiterăm sprijinul nostru pentru rezolvarea acestui război, a cărui gravitate continuă să crească, pe baza unei păci juste care va fi obținută prin negocieri” , se mai arată în declarație.

Statele Unite, Marea Britanie și Canada au anunțat noi sancțiuni ca răspuns.

Președintele rus Vladimir Putin a proclamat vineri anexarea regiunilor, promițând că Moscova va triumfa în ,,operațiunea sa militară specială”, chiar dacă s-a confruntat cu un nou reviriment militar potențial grav.