• Ministerul de externe al Turciei, țară membră NATO, a declarat sâmbătă că respinge anexarea de către Rusia a patru regiuni din Ucraina.
  • Ministerul turc a declarat sâmbătă că nu a recunoscut anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, adăugând că respinge decizia Rusiei de a anexa cele patru regiuni, Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.
  • ,,Această decizie, care constituie o încălcare gravă a principiilor stabilite ale dreptului internațional, nu poate fi acceptată” , a anuțat ministerul.

Ministerul de externe al Turciei, țară membră NATO, a declarat sâmbătă că respinge anexarea de către Rusia a patru regiuni din Ucraina, adăugând că această decizie reprezintă o „încălcare gravă” a dreptului internațional, potrivit Reuters.

Ministerul turc a declarat sâmbătă că nu a recunoscut anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, adăugând că respinge decizia Rusiei de a anexa cele patru regiuni, Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

,,Această decizie, care constituie o încălcare gravă a principiilor stabilite ale dreptului internațional, nu poate fi acceptată” , a anuțat ministerul.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

,,Reiterăm sprijinul nostru pentru rezolvarea acestui război, a cărui gravitate continuă să crească, pe baza unei păci juste care va fi obținută prin negocieri” , se mai arată în declarație.

Statele Unite, Marea Britanie și Canada au anunțat noi sancțiuni ca răspuns.

Președintele rus Vladimir Putin a proclamat vineri anexarea regiunilor, promițând că Moscova va triumfa în ,,operațiunea sa militară specială”, chiar dacă s-a confruntat cu un nou reviriment militar potențial grav.