• Volodimir Zelenski a afirmat marţi seară, în mesajul adresat națiunii, că 2023 trebuie să fie un an crucial din punct de vedere al apărării şi securităţii Ucrainei.
  • El a explicat şi care sunt obiectivele ţării sale pentru viitorul apropiat.
  • În același timp, soldații ucraineni continuă să lupte pentru libertate.

Volodimir Zelenski și-a stabilit obiectivele principale pentru anul ce urmează. Într-un nou discurs, liderul de la Kiev a spus că 2023 trebuie să fie un an crucial din punct de vedere al apărării şi securităţii Ucrainei.

Am vorbit ieri (marți N.DLR) cu prim-ministrul Italiei. Le-am mulțumit pentru sprijinul deja acordat și pentru noul sprijin. Dna (Giorgia) Meloni a spus că problema apărării aeriene a Ucrainei este în prezent în discuție și ne-am coordonat pașii. Cred că sprijinul italian ne va permite să întărim apărarea cerului ucrainean.

Desigur, am discutat și despre planurile noastre diplomatice pentru lunile următoare. Și, de asemenea, despre amenințările de iarnă, pe care sunt sigur că le vom depăși împreună.  , a spus Volodimir Zelenski.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Totodată, Zelenski își propune să ofere mai multe facilități financiare ucrainenilor refugiați. Marți, acesta a avut întrevederi legate de sistemul bancar.

Am ținut astăzi o ședință privind activitatea sistemului bancar și cooperarea noastră cu FMI. Trebuie să oferim și mai multe oportunități ucrainenilor în anul viitor și să garantăm puterea sistemelor noastre bancare și financiare. Am vorbit și cu șeful cel mai mare fond de investiții din lume, BlackRock.

Am primit încă o confirmare că afacerile lumii dezvoltate cred în victoria noastră și sunt gata să investească în reconstrucția noastră. Specialiștii acestei companii ajută deja Ucraina să structureze fondul pentru reconstrucția statului nostru. Și deja ne pregătim să participăm la Forumul Economic Mondial de la Davos. Poziția și perspectivele Ucrainei vor fi prezentate acolo. , a spus Volodimir Zelenski.

În același timp, soldații ucraineni continuă să lupte pentru libertate. Pe front, aceștia au construit un turn mobil de supraveghere deasupra unei mașini.

Mii de soldați de la batalionul Azov au susținut o ceremonie tradițională de ardere a bărcilor vikinge pentru a-și onora camarazii uciși de trupele ruse.