Vladimir Putin demite comandanţi de top din cauza eşecurilor militare

Vladimir Putin la parada din 9 mai Vladimir Putin demite comandanţi de top din cauza eşecurilor militare. Foto: Hepta

  • Ministerul britanic al Apărării a publicat actualizarea zilnică a informaţiilor, care joi se concentrează pe faptul că Rusia ar fi dat afară o serie de comandanţi de rang înalt din armată pentru performanţe insuficiente în războiul din Ucraina, scrie BBC.
  • De asemenea, documentul acuză Kremlinul că a condus o operaţiune militară şi de securitate plină de „muşamalizări şi ţapi ispăşitori” – o acuzaţie adeseori lansată Moscovei, şi nu doar de către Marea Britanie.
  • O listă a celor despre care se crede că au fost daţi afară de Vladimir Putin îi include pe generalul-locotenent Serhiy Kisel, care a comandat Armata de tancuri de elită 1 a Gărzii, pentru că nu a reuşit să captureze Harkovul.

Ministerul britanic al Apărării a publicat actualizarea zilnică a informaţiilor, care joi se concentrează pe faptul că Rusia ar fi dat afară o serie de comandanţi de rang înalt din armată pentru performanţe insuficiente în războiul din Ucraina, scrie BBC.

Lista îl cuprinde pe generalul-locotenent Serhiy Kisel, care a comandat Armata de tancuri de elită 1 a Gărzii, pentru că nu a reuşit să captureze Harkovul.

De asemenea viceamiralul Igor Osipov, care a comandat Flota rusă din Marea Neagră, în urma scufundării crucişătorului Moskva în aprilie, a fost inclus pe listă.

Potrivit ministerului, nu este clar dacă şeful Statului Major General rus, Valeriy Gerasimov, este în funcţie, şi nici nu este clar dacă se mai bucură de încredere.

Propaganda rusă susține, în continuare, că Rusia are situația sub control și „operațiunea specială” se desfășoară conform planului, însă informațiile nu sunt susținute de realitatea din teren, unde armata rusă nu realizează progrese semnificative.