• Vom face tot ce ne stă în putință pentru a pune capăt acestui conflict cât mai curând posibil.
  • Trupele rusești au fost ruinate în unele părți din nord-estul țării
  • Forțele ucrainene speră să împingă soldații ruși afară din tot teritoriul ucrainean.

Vladimir Putin afirmă că Rusia va face tot ce îi stă în putință pentru a pune capăt războiului din Ucraina cât mai curând posibil, în ciuda faptului că direcția conflictului a oscilat în ultimele zile împotriva armatei sale. Trupele rusești au fost ruinate în unele părți din nord-estul țării, mii de kilometri pătrați de teritoriu fiind eliberați de forțele de apărare în apropiere de Harkov.

Drapelul ucrainean flutură din nou pe alte zeci de așezări, inclusiv în orașul-cheie Izyum, unde a fost dezgropat un sit de înmormântare în masă, în timp ce un anchetator de top al poliției s-a declarat șocat de această descoperire.

Forțele ucrainene, încurajate de avansul în creștere în apropiere de Harkov și de progresele înregistrate în sud, lângă Herson, speră să împingă soldații ruși afară din tot teritoriul ucrainean. Cu toate acestea, probabil că nu la acest lucru se referă președintele Putin prin încheierea rapidă a conflictului.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Apărut la un summit televizat în orașul uzbec Samarkand, el a vorbit cu premierul indian Narendra Modi. Știu că epoca de astăzi nu este o epocă a războiului și am vorbit cu dumneavoastră la telefon despre acest lucru, i-a spus Modi președintelui rus. În timp ce liderul indian făcea această remarcă, Putin și-a strâns buzele, l-a privit și apoi s-a uitat în jos înainte de a-și atinge părul de la ceafă.

El i-a spus lui Modi că a înțeles că are preocupări în legătură cu Ucraina, dar că Moscova face tot ce poate pentru a pune capăt conflictului. Cunosc poziția dvs. cu privire la conflictul din Ucraina, preocupările pe care le exprimați în mod constant, a spus el. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a pune capăt acestui conflict cât mai curând posibil.