• Putin a spus că Rusia încearcă să rezolve conflictul din Ucraina într-un mod pașnic.
  • Aproape întreaga infrastructură militară a Ucrainei a fost distrusă, eliminarea apărării aeriene este aproape finalizată, a spus Putin.
  • Președintele rus spune că sunt neonaziști în Rusia, dar nu în guvern, ca în Ucraina.

Putin a considerat dificilă decizia de a efectua o operațiune specială în Ucraina. „Între 13.000 și 14.000 de oameni au fost uciși în Donbass din 2014 fără ca Occidentul să observe”, a spus Putin.

Putin a spus că Rusia încearcă să rezolve conflictul din Ucraina într-un mod pașnic, anunțând că a fost necesar să-i lăsăm pe Donbass să vorbească rusă și să trăiască în felul lor, dar au organizat o blocada.

Consecințele unui conflict între Rusia și NATO, dacă s-ar întâmpla, „sunt clare pentru toată lumea”, a spus Putin. Liderul rus a numit acuzațiile conform cărora Rusia nu va pune în aplicare acordurile de la Minsk un teatru al absurdității.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ucraina are competențe nucleare și de rachete încă din vremea sovietică, crearea de arme nucleare de către Ucraina este reală. Din momentul creării de arme nucleare acolo, soarta Rusiei va fi diferită”, a declarat președintele rus.

Putin a repetat teza despre necesitatea de a proteja „oamenii din Donbass” prin „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei. De asemenea, necesită consolidarea legislativă a unui statut neutru pentru Ucraina, care va exclude intrarea acesteia în NATO

Este nevoie de statutul neutru al Ucrainei pentru ca țara să nu adere la NATO. Băieți care luptă și își dau viața, luptă pentru viitorul nostru. Rusia încearcă să rezolve conflictul din Ucraina într-un mod pașnic – a fost necesar să-i lăsăm pe Donbass să vorbească rusă și să trăiască în felul lor, dar au organizat o blocada. Actuala conducere de la Kiev trebuie să înțeleagă că, dacă continuă în același spirit, pun sub semnul întrebării viitorul statalității ucrainene, iar dacă acest lucru se va întâmpla, va fi în întregime pe conștiința lor. Partea ucraineană ține ostatici peste 6.000 de cetățeni străini și își tratează și mai rău propriii cetățeni. Rusia a răspuns imediat la cererea Kievului pentru un coridor umanitar de la Mariupol, dar neonaziştii nu lasă pe nimeni să iasă”, a spus Vladimir Putin.

Sunt neonazişti şi în Rusia, dar nu în guvern, ca în Ucraina. Cererea cheie a Rusiei pentru Ucraina este demilitarizarea”, a declarat președintele rus.

Putin speră că partea ucraineană va răspunde pozitiv propunerilor Federației Ruse la discuțiile din Belarus.

„Sunt multe variante diferite pentru demilitarizarea Ucrainei, sunt pe masa negocierilor cu Kievul, sperăm la o reacție pozitivă Admiterea Ucrainei în NATO nu va permite să susținem în cazul unui conflict militar: „Ei fac o operațiune în Donbass, vor urca în Crimeea”, a spus Putin.

Sancțiunile împotriva Rusiei sunt asemănătoare cu o declarație de război. Forțele nucleare ale Rusiei au fost transferate într-un regim special după declarația ministrului britanic de externe. Legea marțială este introdusă prin lege în caz de agresiune externă, inclusiv în zone specifice de ostilități, dar nu avem o astfel de situație și sper să nu existe. Nimeni nu l-a mustrat pe șeful Ministerului de Externe britanic după cuvintele despre implicarea NATO în conflictul din Ucraina, Rusia a luat acest lucru ca pe un semnal”, a transmis președintele rus.

Președintele rus a anunțat că nu există planuri de introducere a stării de urgență și a stării de urgență în Rusia, dar și că nu este planificată introducerea unei prevederi speciale pe teritoriul Federației Ruse.

„Se încearcă să se zdruncine societatea rusă. Recruții nu sunt implicați în operațiunea militară din Ucraina și nu intenționăm să o facem. În Ucraina, cei care se opun acțiunilor militare împotriva Federației Ruse sunt împușcați fără proces. Federația Rusă va lua în considerare orice încercare a altor țări de a stabili o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei drept participare la ostilități”, a transmis președintele rus.

De asemenea, Putin a spus că niciun singur recrutat nu ia parte la operațiunile Forțelor Armate Ruse în Ucraina și că Rusia nu intenționează să-i implice într-o operațiune specială în Ucraina pe cei care sunt implicați în tabere de antrenament.

Președintele a numit decizia de a nu limita operațiunea din Ucraina doar pe teritoriul Donbass-ului absolut corectă. Putin nu are nicio îndoială că armata rusă va rezolva toate sarcinile cu care se confruntă în Ucraina. El a mulțumit voluntarilor care doresc să se alăture operațiunii militare ruse din Ucraina, dar a menționat că acest lucru nu este necesar. Liderul rus a promis că va anunța noi pași în viitorul apropiat pentru a crea un sistem unificat de sprijin familial în Federația Rusă de la sarcină până la vârsta de 18 ani.