• În urma discuțiilor care au avut loc astăzi, Putin a dat un nou decret.
  • Decretul aduce schimbări mari din punct de vedere economic, influențate de acțiunile venite din partea SUA.

În urma discuțiilor care au avut loc astăzi, Putin a dat un nou decret ce se bazează, în principiu, pe schimbări economice. Președintele Rusiei a făcut acest lucru în urma deciziilor luate de SUA.

În legătură cu acțiunile neprietenoase și contrare dreptului internațional al Statelor Unite ale Americii și al statelor străine și al organizațiilor internaționale care le-au aderat, legate de introducerea de măsuri restrictive împotriva cetățenilor. Federația Rusă și persoanele juridice ruse, pentru a proteja interesele naționale ale Federației Ruse și în conformitate cu legile federale din 30 decembrie 2006 r. NR.281 „Cu privire la măsurile economice speciale și măsuri coercitive”, din 28 decembrie 2010 Nr. 390-Federația Rusă „Cu privire la siguranță” și din 4 iunie 2018 Nr. 127 „Cu privire la măsurile de influență (contracționare) la acțiunile neprietenoase ale Statelor Unite ale Americii și ale altor state străine” prin decretul:

  1. Pentru rezidenții care participă la activitate economică străină, să efectueze vânzarea obligatorie de valută în valoare de 80 % din suma de valută străină creditată începând cu 1 ianuarie 2022, în conturile acestora, în băncile autorizate pe baza contractelor de comerț exterior încheiate cu nerezidenți. Se urmărește transferul de bunuri către nerezidenți, prestarea de servicii către nerezidenți, efectuarea de lucrări pentru nerezidenți, transferul către nerezidenți a rezultatelor activității intelectuale, inclusiv a drepturilor excepționale asupra acestora, în cel mult trei zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentului Decret.
  2. Începând cu 28 februarie 2022, rezidenții – participanții la activitatea economică străină vizează vânzarea obligatorie de valută străină în valoare de 80% din suma valută străină creditată în conturile lor în băncile autorizate pe baza comerțului exterior, contracte încheiate cu nerezidenți și care prevăd netransferul de bunuri și nu către rezidenți, prestarea de servicii către nerezidenți, efectuarea de lucrări pentru nerezidenți, transferul către nerezidenți a rezultatelor activității intelectuale, inclusiv exclusiv drepturile asupra acestora, în cel mult trei zile lucrătoare de la data creditării respectivei valute.
  3. Interzicerea de la 1 martie 2022:
    a) realizarea de tranzacții valutare legate de furnizarea de către rezidenți în favoarea nerezidenților de valută străină în cadrul contractelor de împrumut;
    b) creditarea rezidenților cu valută străină în conturile (depozitele) lor deschise în băncile situate în afara teritoriului Federației Ruse și în alte organizații ale pieței financiare, precum și efectuarea de transferuri de bani fără a deschide un cont bancar folosind mijloacele electronice de plată furnizate de furnizorilor străini de servicii de plată.
  4. Stabilirea că procedura de vânzare a valutei străine pe baza paragrafelor 1 și 2 din prezentul decret este stabilită de Banca Centrală a Federației Ruse.
  5. Stabilirea că cerințele obligatorii de vânzare valută, prevazută la alineatele 1 si 2 din prezentul regulament. Decret, sub rezerva rezidenților care sunt parte a contractului de comerț exterior, indiferent dacă astfel de contracte sunt înregistrate la băncile autorizate în conformitate cu prevederile Instrucțiunii Băncii Centrale a Federației Ruse din 16 august 2017 nr. 181, „cu privire la procedura de depunere a rezidenților și nerezidenților”. Documente justificative și informații către băncile autorizate la efectuarea tranzacțiilor valutare, asupra formelor uniforme de contabilitate și raportare a tranzacțiilor valutare, procedura și termenele de depunere a acestora.
  6. Permiterea societăților publice pe acțiuni până la 31 decembrie 2022, inclusiv, să cumpere acțiuni plasate de acestea. Acțiuni (cu excepția achiziției de acțiuni în circulație, pentru a reduce numărul total al acestora) dacă sunt prezente în total următoarele condiții:
    a) actiunile dobândite sunt admise la tranzactionare organizată,
    b) prețul mediu ponderat al acțiunilor achiziționate, determinat pentru oricare trei luni începând cu 1 februarie 2022, a scăzut comparativ cu prețul mediu ponderat al acestor acțiuni, determinat pentru trei luni începând cu 1 ianuarie 2021, cu 20% sau mai mult,
    c) valoarea indicelui principal al pieţei de valori, calculată de organizatorul comerţului pentru oricare trei luni începând cu 1 februarie 2022, a scăzut cu mai mult de 20% ,
    d) acțiunile sunt achiziționate la licitații organizate pe bază de oferte adresate unui număr nelimitat de participanți la tranzacționare;
    e) achiziția de acțiuni se efectuează de către un broker în numele unei societăți publice pe acțiuni,
    f) Consiliul de Administrație (Consiliul de Supraveghere) al unei societăți publice pe acțiuni a luat o hotărâre cu privire la achiziționarea de acțiuni plasate de aceasta în conformitate cu cerințele prezentului Decret, care stabilește categoriile (tipurile) de acțiuni care urmează a fi achiziționate, numărul de acțiuni care urmează a fi achiziționate din fiecare categorie (tipuri), perioada în care se realizează achiziția de acțiuni și care trebuie să expire cel târziu la 31 decembrie 2022. Informațiile referitoare la achiziționarea de către o societate publică pe acțiuni a propriilor sale acțiuni nu pot fi dezvăluite sub forma unei declarații de fapt semnificativ, dacă acest lucru este prevăzut de decizia de achiziție a acțiunilor sau dezvăluite în perioada de timp, stabilite printr-o astfel de decizie.
  7. Stabilirea unei societăți publice pe acțiuni care achiziționează acțiuni emise de aceasta în conformitate cu prezentul decret este obligată să trimită Băncii Centrale a Federației Ruse o notificare de achiziție de acțiuni cu documente care confirmă respectarea condițiilor prevăzute la alineatul (6) din prezentul Decret.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE