• Președintele rus Vladimir Putin va participa vineri, la Kremlin, la o ceremonie în cadrul căreia patru regiuni din Ucraina vor fi încorporate oficial în Rusia.
  • Anexarea oficială a fost așteptată pe scară largă în urma voturilor care s-au încheiat marți.
  • Statele Unite și aliații lor occidentali au condamnat dur voturile ca fiind o farsă”.

Putin a confirmat joi că va anexa în mod oficial părți ale Ucrainei în care zonele ocupate au organizat referendumuri, orchestrate de Kremlin, pentru a se supune regimului Moscovei, pe care guvernul ucrainean și Occidentul le-au denunțat ca fiind ilegale și fraudate.

Președintele rus Vladimir Putin va participa vineri, la Kremlin, la o ceremonie în cadrul căreia patru regiuni din Ucraina vor fi încorporate oficial în Rusia, a declarat presei purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Peskov a declarat că administratorii pro-Moscova ai regiunilor vor semna tratate de aderare la Rusia în timpul ceremoniei de la Sala Sfântul Gheorghe de la Kremlin.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Anexarea oficială a fost așteptată pe scară largă în urma voturilor care s-au încheiat marți în zonele aflate sub ocupație rusă din Ucraina și după ce Moscova a susținut că locuitorii au susținut în mod covârșitor ca zonele lor să devină oficial parte a Rusiei.

Statele Unite și aliații lor occidentali au condamnat dur voturile ca fiind o farsă” și au promis că nu vor recunoaște niciodată rezultatele acestora. Joi, ministrul german de externe Annalena Baerbock s-a alăturat altor oficiali occidentali în denunțarea voturilor.

Sub amenințări și uneori chiar (sub) amenințarea armelor, oamenii sunt scoși din casele lor sau de la locul de muncă pentru a vota în urne de sticlă, a declarat ea în cadrul unei conferințe la Berlin.

Acesta este opusul unor alegeri libere și corecte, a spus Baerbock. Și acest lucru este opusul păcii. Este o pace dictată. Atâta timp cât acest diktat rusesc prevalează în teritoriile ocupate ale Ucrainei, niciun cetățean nu este în siguranță. Niciun cetățean nu este liber.