• „Este necesar să se lipsească Rusia de capacitatea de a folosi GPS-ul în război. Acest lucru este foarte important. Acest sistem nu ajută ca rachetele și bombele rusești să distrugă orașe pașnice”, a spus Zelenski.
  • Președintele ucrainean a spus că democrațiile trebuie să fie capabile să se apere și că libertatea trebuie să fie înarmată.
  • Zelenski cere înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei până când aceasta oprește agresiunea și readuce pacea în Ucraina.

„Este mai bine să acordăm sprijin Ucrainei acum cu armele de care avem cu adevărat nevoie decât să căutăm arme și pentru alte țări – Georgia, Moldova, Țările Baltice, Polonia și Asia Centrală. Cu cât se va întâmpla mai devreme, așa cum cerem, cu atât mai devreme va fi pace în Europa de Est. Este în interesul nostru. Este în interesul tău. Acest lucru este în interesul tuturor democrațiilor. Libertatea trebuie să fie înarmată. Viața trebuie să învingă moartea”, cu aceste cuvinte s-a adresat președintele Zelenski reprezentanților „Celor șapte mari”, vorbind despre ororile ocupantului din Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o adresă adresată țărilor G7, a cerut deconectarea Rusiei de la GPS.

„G7 solicită Rusiei să creeze coridoare umanitare suplimentare în Ucraina”, a spus Scholz. Scholz a spus că Occidentul ar putea lua noi sancțiuni împotriva Rusiei, dacă este necesar.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

„Trebuie să privăm Rusia de capacitatea de a folosi GPS-ul în război. Acest lucru este foarte important. Pentru ca acest sistem să nu ajute rachetele și bombele rusești să distrugă orașele civile”, a spus Zelenski într-un discurs la summitul G7 de joi.

Președintele ucrainean a cerut încă o dată să ofere Ucrainei arme: „Cu cât se va întâmpla asta mai devreme, cu atât mai devreme va fi pace în estul Europei. Acest lucru este în interesul nostru. Este și în interesul dumneavoastră… Libertatea trebuie să fie înarmată.”

„Astăzi am primit informații că trupele ruse au folosit bombe cu fosfor împotriva civililor din Ucraina. Aceasta este o amenințare pe deplin reală a utilizării de către Rusia a armelor chimice pe teritoriul Ucrainei.”

Trei solicitări principale ale lui Zelenski către țările G7:

  • „Înăspriți săptămânal sancțiunile împotriva Rusiei până când aceasta oprește agresiunea și readuce pacea în Ucraina”, a transmis președintele ucrainean.
  • Să participăm la crearea unui nou sistem de garanții de securitate pentru Ucraina, regiunea noastră. Garantii reale. Efectiv. Cele care pot opri orice agresor în 24 de ore. Ne-am propus să creăm o astfel de asociație – U-24. De asta are cu adevărat nevoie lumea. Nu doar pentru a opri preventiv izbucnirea războaielor sau ostilităților. Dar și pentru a oferi asistență statelor care suferă de dezastre naturale, care au nevoie de sprijin în timpul unei pandemii care se confruntă cu migrație sau crize alimentare. Lumea are nevoie de noi alianțe eficiente! Noi garanții eficiente! Acest lucru poate sprijini democrațiile în curs de dezvoltare. Acest lucru poate sprijini economiile în țările în care încă nu există instituții stabile”, a explicat Zelenski inițiativa sa. .
  • „Țările G7 și Ucraina ar trebui împreună cât mai curând posibil după război pentru a restabili țara. Construiește orașe. Restabilirea vieții economice. Aduceți oamenii înapoi”, a spus președintele Zelenski.