Volodimir Zelenski a cerut țărilor G7 să deconecteze Rusia de la GPS

Zelenski

„Este mai bine să acordăm sprijin Ucrainei acum cu armele de care avem cu adevărat nevoie decât să căutăm arme și pentru alte țări – Georgia, Moldova, Țările Baltice, Polonia și Asia Centrală. Cu cât se va întâmpla mai devreme, așa cum cerem, cu atât mai devreme va fi pace în Europa de Est. Este în interesul nostru. Este în interesul tău. Acest lucru este în interesul tuturor democrațiilor. Libertatea trebuie să fie înarmată. Viața trebuie să învingă moartea”, cu aceste cuvinte s-a adresat președintele Zelenski reprezentanților „Celor șapte mari”, vorbind despre ororile ocupantului din Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o adresă adresată țărilor G7, a cerut deconectarea Rusiei de la GPS.

„G7 solicită Rusiei să creeze coridoare umanitare suplimentare în Ucraina”, a spus Scholz. Scholz a spus că Occidentul ar putea lua noi sancțiuni împotriva Rusiei, dacă este necesar.

„Trebuie să privăm Rusia de capacitatea de a folosi GPS-ul în război. Acest lucru este foarte important. Pentru ca acest sistem să nu ajute rachetele și bombele rusești să distrugă orașele civile”, a spus Zelenski într-un discurs la summitul G7 de joi.

Președintele ucrainean a cerut încă o dată să ofere Ucrainei arme: „Cu cât se va întâmpla asta mai devreme, cu atât mai devreme va fi pace în estul Europei. Acest lucru este în interesul nostru. Este și în interesul dumneavoastră… Libertatea trebuie să fie înarmată.”

„Astăzi am primit informații că trupele ruse au folosit bombe cu fosfor împotriva civililor din Ucraina. Aceasta este o amenințare pe deplin reală a utilizării de către Rusia a armelor chimice pe teritoriul Ucrainei.”

Trei solicitări principale ale lui Zelenski către țările G7:

Exit mobile version