• Vladimir Putin a promis echipament militar către țara vecină cu Ucraina.
  • Kievul a raportat recent atacuri ale trupelor rusești de pe teritoriul belarus.
  • Putin a anunțat această măsură în cadrul unei întâlniri cu liderul belarus Alexander Lukașenko.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut duminică un apel către poporul din Belarus să reziste cooperării cu armata rusă. Asta după ce Putin a promis echipament militar către țara vecină cu Ucraina. „Conducerea rusă vrea să vă atragă pe voi – bielorușii – în război, vrea să semene ură între noi”, a declarat Zelenski în discursul său zilnic.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat sâmbătă că Moscova intenționează să furnizeze sisteme de rachete Iskander-M cu capacitate nucleară către Belarus în următoarele luni. Putin a anunțat această măsură în cadrul unei întâlniri cu liderul belarus Alexander Lukașenko.

Kievul a raportat recent atacuri ale trupelor rusești de pe teritoriul belarus. Belarus este un aliat apropiat al Rusiei.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Vreau să mă adresez cetățenilor din Belarus, atât civili, cât și cei în uniforma. Sunteți atrași în război. Chiar mai activ decât în ​​februarie și lunile de primăvară. Ei au decis totul pentru voi la Kremlin. Viețile voastre nu înseamnă nimic pentru ei. Dar nu sunteți sclavi sau carne de tun. Nu trebuie să muriți și să împiedicați pe nimeni să decidă ce vă așteaptă în continuare. Știu că oamenii din Belarus susțin Ucraina. Ei ne susțin pe noi, cu siguranță pe noi și nu războiul”, a spus președintele Volodimir Zelenski.