• De astăzi, o nouă funcționalitate va funcționa în Diya – o aplicație prin care se pot solicita deja despăgubiri pentru pierderea unei case sau a unui apartament.
  • Zelenski a spus că armata rusă are încă un potențial semnificativ de a continua atacurile.
  • Președintele ucrainean a spus că ucrainenii au aflat deja în aceste 34 de zile de invazie și în ultimii opt ani de război din Donbass că doar un rezultat concret poate fi de încredere.

„Armata rusă are încă un potențial semnificativ de a continua atacurile. Bombardarea orașelor noastre continuă, Mariupol este blocat, rachetele și loviturile aeriene nu se opresc”, a spus Volodimir Zelenski.

„Semnalele de la platforma de negociere sunt pozitive, dar nu blochează rupturile obuzelor rusești. Desigur, Ucraina este pregătită pentru negocieri și le va continua. Ne bazăm pe rezultat. Trebuie să existe o securitate reală pentru noi, pentru statul și suveranitatea noastră. Trupele ruse trebuie să părăsească teritoriile ocupate. Suveranitatea și integritatea teritorială trebuie garantate! Nu poate exista niciun compromis cu privire la suveranitatea și integritatea noastră teritorială”, a declarat președintele ucrainean.

„Problema relaxării sancțiunilor poate să nu fie pusă nici măcar până când războiul nu se termină și ne întoarcem. Dimpotrivă, ar trebui să crească în fiecare săptămână”,a transmis președintele Zelenski.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„O echipă de experți ucraineni și internaționali a început deja lucrul pentru a evalua eficacitatea sancțiunilor impuse Rusiei. Pe partea ucraineană, această zonă este coordonată de reprezentantul PO Andriy Yermak, pe partea internațională – Michael McFaul. În cursul zilei, la Nikolaev s-a desfășurat operațiunea de salvare, a demontat blocajele clădirii administrației regionale de stat. Până acum, 8 persoane au fost ucise și 30 au fost rănite. Este clar că acestea nu sunt cifre finale. Am vorbit despre Nikolaev în discursul în fața Parlamentului Danemarcei, am sugerat unei societăți din această țară să ia parte la reconstrucția orașului și a zonei după război. Propunerea a fost acceptată pozitiv”, a adăugat Volodimir Zelenski.

„Statul compensează pierderea unui apartament sau a unei case ca urmare a ostilităților. Fiecare dintre cetățenii noștri poate depune deja o cerere la acțiune. Trebuie să actualizați aplicația pentru a vedea noul serviciu”, a precizat președintele Zelenski.

Volodimir Zelenski a depus 426 de milioane UAH pentru a plăti salariile minerilor. A semnat mai multe decrete importante: despre recompensarea comunicatorilor și despre premiile a 126 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei, 34 – postum.

„Semnalele pe care le auzim de la platforma de negociere pot fi numite pozitive. Dar aceste semnale nu blochează rupturile obuzelor rusești”, a spus el.

Despre rezultatele negocierilor, șeful statului a spus că „nu vedem niciun motiv să credem cutare sau cutare reprezentant al unui stat care continuă să lupte pentru distrugerea noastră. Puteți avea încredere doar într-un anumit rezultat”.

„De astăzi, o nouă funcționalitate va funcționa în Diya – o aplicație prin care puteți solicita deja despăgubiri pentru pierderea unei case sau a unui apartament. Astăzi, în timpul unui discurs adresat guvernului Danemarcei, i-a invitat să ia parte la restaurarea Mykolaivului și a regiunii după război (tocmai astăzi orașul a fost supus unui atac cu rachete – n.d.). După cum mi sa spus, această propunere a fost primită foarte pozitiv în Danemarca”, a spus președintele Zelenski.