• Volodimir Zelenski a transmis un mesaj adresat lumii întregi odată cu împlinirea unei luni de la începutul invaziei în Ucraina.
  • De atunci, milioane de ucraineni au părăsit țara, în timp ce alții au rămas pentru a o apăra.
  • „Mă doare sufletul, a rupt inimile tuturor ucrainenilor, cât și a fiecărei persoane libere de pe planetă”, a transmis președintele Zelenski.

Rusia a invadat Ucraina în urmă cu fix o lună, pe 24 februarie. Milioane de ucraineni au fugit din țară de când a început invazia. Volodimir Zelenski a transmis un mesaj către toată lumea.

Era dimineața zilei de 24 februarie. Existau semne de câteva zile că invazia urmează să înceapă. Putin a ieșit la vedere și a anunțat startul unei „operațiuni speciale”, după cum a numit-o el. Adevărul era altul: prima dată în ultimii 80 de ani când o mare putere încerca să cucerească un stat suveran. A trecut o lună. Mii de morți, milioane de refugiați. Doar câteva orașe cucerite sau, mai bine spus, distruse. Ucraina rezistă în fața invaziei.

Oameni liberi dintr-o lume liberă. Ucraineni și cetățeni din toate țările care țin la libertate. Prieteni, pe 24 martie se împlinește o lună de rezistență a noastră. O rezistență eroică a statului Ucraina, a poporului ucrainean împotriva invaziei nemiloase a Rusiei. Este deja o lună de apărare împotriva împotriva tentativei de a ne distruge. Să ne șteargă de pe suprafața pământului. Planul inițial al trupelor rusești a eșuat încă din primele zile ale invaziei. Au crezut că ucrainenii se vor teme. Au crezut că ucrainenii nu vor lupta. S-au înșelat”, a transmis președintele Zelenski.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Nu a fost singurul mesaj al lui Zelenski. Actorul devenit președinte, acum personaj principal într-un război, a cerut sprijinul tuturor. Mesajul său în engleză este pentru toată lumea.

„Acțiunile de teroare împotriva păcii continuă. A trecut deja o lună. Atât de mult! Mă doare sufletul, a rupt inimile tuturor ucrainenilor, cât și a fiecărei persoane libere de pe planetă. De aceea vă rog să vă răzvrătiți împotriva războiului. Începând din data de 24 martie, exact la o lună după invazia Rusiei. Din această zi și după aceea. Arătați-vă sprijinul. Ieșiți din birouri, din case, din școli sau universități. Alăturați-vă în numele păcii, veniți cu simbolul ucrainean ca să sprijiniți Ucraina, să sprijiniți libertatea, să sprijiniți viața”, a spus președintele ucrainean.