• Președintele ucrainean a spus că niciodată nu vor fi uitate imaginile din Hersonul atacat de ruși.
  • Zelenski a precizat că ucrainenii implicați în luptă s-au declarat în mod constant eroi.
  • Volodimir Zelenski a spus că Ucraina nu poate accepta un ultimatum din partea Rusiei după ce oamenii lor au fost uciși.

„Formatul compromisurilor cu Rusia va fi decis de popor”, a transmis președintele Volodimir Zelenski. El spune că referendumul integral ucrainean va rezolva compromisurile din negocierile dintre Ucraina și Rusia și că acest lucru se aplică garanțiilor de securitate, teritoriilor ocupate temporar din Donbass și Crimeea.

„Am vorbit astăzi cu prim-ministrul Țărilor de Jos Rutte și cu președintele Franței, Emanuel Macron. Ne coordonăm pozițiile în ajunul unor summituri importante din Europa. Reuniunile G7, liderii NATO și ale Uniunii Europene vor avea loc. loc pe 24 martie. Poziția noastră va suna cu siguranță. Va suna, crede-mă, ferm”, a mai precizat Zelenski.

„Nu poate exista nicio de-nazificare în acordul cu Rusia. Când o țară care calcă pe urmele naziștilor ne acuză că suntem naziști – nu putem accepta asta. NATO ar trebui fie să spună acum că ne acceptă, fie să spună deschis că nu ne acceptă pentru că le este frică de Rusia – ceea ce este adevărat. Și atunci trebuie să ne calmăm și să spunem – ok, există țări membre NATO care ne pot oferi garanții de securitate fără a fi membru NATO. Acolo există compromisul. Acolo este sfârșitul războiului”, a transmis președintele Volodimir Zelenski.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Nu putem accepta un ultimatum din partea Rusiei. Cum putem? După ce oamenii noștri au fost uciși… Este imposibil, pur și simplu imposibil. Să presupunem că cer să obțină Harkov sau Mariupol sau Kiev. Oamenii din aceste orașe nu îi vor lăsa să o facă. Singurul mod în care pot pune mâna pe orașe este să-i omoare pe toată lumea și să ia orașul gol. Toată lumea a insistat că trebuie să părăsesc Kievul”, a declarat președintele ucrainean.

Am explicat tuturor grupurilor de negociere; când vorbești despre toate aceste schimbări, și pot fi istorice, nu vom merge nicăieri, vom ajunge la un referendum. Oamenii vor trebui să spună și să răspundă la anumite formate de compromis. Și aceasta este o chestiune a conversației și înțelegerii noastre dintre Ucraina și Rusia. Prin urmare, în orice caz, sunt gata să fac orice dacă mișcarea mea este cu poporul nostru”, a spus președintele Volodimir Zelenski.

„Nu suntem acceptați în NATO pentru că le este frică de Rusia. Asta e tot. Trebuie să ne liniștim și să spunem bine, alte garanții de securitate”, a spus președintele Volodimir Zelenski, care consideră că se poate ajunge la un compromis cu privire la apartenența Ucrainei la Alianță.

„A fost o zi cu evenimente grele. Concluzii dificile. Dar a fost o altă zi care ne-a apropiat de victoria noastră. La pace pentru statul nostru. Glorie Ucrainei!”, a spus președintele Volodimir Zelenski,

„Fac un apel către toți ucrainenii, oriunde ne-am afla. Faceți totul pentru a ne proteja statul. Pentru a ne salva poporul. Luptă. Luptă și ajută. Urmărește acești sclavi! Urmăriți ocupanții! Că Ucraina – a trăit. Și suntem cu toții alături de ea. Liber și pașnic. Pe care o iubim atât de mult. Glorie Ucrainei!”, a spus Volodimir Zelenski.

„Herson, nu vom uita niciodată aceste imagini din orașul tău. Am fost cu toții cu tine în piața și străzile tale. 40 de milioane de ucraineni din statul nostru. Milioane și milioane de ucraineni în lume. Cu toții te-am văzut stând în picioare. Cu toții am simțit că vrei să-ți recâștigi libertatea”, a transmis președintele Volodimir Zelenski.

Îmi doresc foarte mult ca voi, toți ucrainenii noștri din sud, să nu vă gândiți nicio clipă că Ucraina nu își amintește de voi. Ori de câte ori îți este greu, când te doare, când rezisti în ciuda tuturor, te rog să știi că inimile noastre sunt frânte în acest moment, pentru că nu suntem lângă tine”, a declarat Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că în timpul invaziei, milioane de oameni de ai săi s-au declarat în mod constant eroi. „Odată – ucraineni obișnuiți, iar acum – luptători. Ridică-te ca dușmanul să nu creadă. Dar îi vom face să creadă. Și să-i facem să-și amintească că nu au cum să ajungă la noi. Și nu va ajunge niciodată. Spre Kiev, care stă curajos și maiestuos deasupra Niprului. Într-un Harkov mândru, îngrijit și educat. Cernihov, care de pe vremea Hoardei nu cunoștea astfel de atrocități, pe care acum le experimentează din partea armatei ruse”, a declarat președintele ucrainean.

Sumî, Okhtyrka, Lebedyn, Izyum, Derhachi, Volnovakha, Popasna, Borodyanka, Gostomel, Makariv, Mykolaiv. Mariupol! Un oraș muncitor și cinstit pe care ocupanții îl distrug pur și simplu. Dar ce le va supraviețui tuturor. Sclavi nesemnificativi care nu știu să aibă grijă de propria lor țară, de propriul lor popor și merg către altcineva”, a spus Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a spus că face un apel la toată lumea din țara sa și la cei din străinătate. „În mare și temporar sub ocupație. În Crimeea, în Donețk, în Lugansk. Unde trebuie să lupte și pentru libertate și să nu aștepte. Urmărește acești sclavi! Urmăriți ocupanții! Ce a trăit Ucraina. Și suntem cu toții alături de ea”, a transmis președintele Volodimir Zelenski.