• Zelenski: Am reușit deja să eliberăm o parte din teritoriul ocupat.
  • Zelenski: Vom elibera treptat și alte părți ale țării noastre.
  • Zelenski acuză Rusia că distribuie pe internet povești inventate.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, promite să elibereze teritoriile țării, ocupate de forțele ruse.

Ucraina a rezistat atacurilor ruse brutale. Am reușit deja să eliberăm o parte din teritoriul ocupat după 24 februarie. Vom elibera treptat și alte părți ale țării noastre care se află în prezent sub ocupație, a transmis Volodimir Zelenski.

În discursul său de noapte, Zelenski a atacat propagandă rusă legată de atacul de miercuri, asupra orasului Dnipro.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Rachetele rusești de croazieră cu rază lungă de acțiune au ucis trei persoane și au rănit 15, după ce au lovit o fabrică de rachete spațiale și o stradă din apropiere. Clădirile rezidențiale din apropiere au fost avariate. Uzina Yuzh-mash din Dnipro construiește și sateliți, unul fiind lansat în spațiu de compania SpaceX a lui Elon Musk.

Ministerul rus al apărării motivează că fabrica producea piese pentru rachete balistice ucrainene. Zelenski spune că rușii împărtășesc povești inventate deliberat.

Câți oameni s-au speriat astăzi de știrile false despre atacul masiv cu rachete rusești asupra Ucrainei? După tot ce s-a întâmplat în săptămânile precedente. După Dnipro, Vinnytsia, Chasiv Yar. Câți nervi sunt distruși în fiecare zi prin răspândirea poveștilor de groază de la propagandiștii și oficialii ruși. Câte probleme s-au creat ucrainenii având încredere în unele surse anonime. Uneori, ia o formă nesănătoasă atunci când rețelele sociale și site-urile web împărtășesc povești inventate deliberate din Rusia, care singurul scop este să adauge teroarea informațională terorii rachetelor și artileriei împotriva țării noastre, a mai spus președintele ucrainean.