• În discurs, Zelensky a vorbit despre atacurile ruseşti asupra oraşelor Nikolaiev şi Harkov, Kryvy Rih şi a comunităţilor din regiunea Zaporojia, unde, potrivit acestuia, au fost vizate sectoare rezidenţiale.
  • Preşedintele ucrainean a mulţumit Statelor Unite ale Americii pentru că au oferit un alt ajutor în valoare de 400 de milioane de dolari.
  • Zelenski s-a referit şi la infrastructura necesară aprovizionării armatei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou occidentului arme moderne şi puternice în discursul său ţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit Sky News.

În discurs, Zelensky a vorbit despre atacurile ruseşti asupra oraşelor Nikolaiev şi Harkov, Kryvy Rih şi a comunităţilor din regiunea Zaporojia, unde, potrivit acestuia, au fost vizate sectoare rezidenţiale. De asemenea, el a spus că luptele continuă în regiunea Donbas.

„Poţi opri cu adevărat astfel de acţiuni teroriste doar cu arme moderne de înaltă precizie şi puternice”, a spus Volodimir Zelenski.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Preşedintele ucrainean a mulţumit Statelor Unite ale Americii pentru că au oferit un alt ajutor în valoare de 400 de milioane de dolari.

„Unităţile suplimentare de lansatoare HIMARS şi alte arme de înaltă precizie ne permit să luăm măsuri antiteroriste precise şi să reducem capacităţile de atac ale Rusiei”, a mai spus şeful statului.

Zelenski, despre infrastructura necesară aprovizionării armatei

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţi ai companiilor de construcţii – cu cei de care depinde calitatea infrastructurii ucrainene – rutele noastre de aprovizionare. Problema construirii unei reţele de transport de înaltă calitate este întotdeauna şi o problemă de siguranţă. Iar în condiţiile războiului pe scară largă, o infrastructură puternică este unul dintre elementele cheie ale apărării. Le-am mulţumit reprezentanţilor companiilor de construcţii pentru activitatea lor, am discutat cu ei despre sarcinile-cheie pentru viitorul apropiat – este vorba atât de reconstrucţia ţării noastre, cât şi de consolidarea suplimentară a logisticii noastre”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Zelenski s-a referit şi la demiterea ambasadorilor ucraineni în Cehia, Germania, Ungaria, Norvegia şi India, descriind acest lucru drept o „rotaţie” şi „o parte normală a diplomaţiei”. El a spus că înlocuitorii vor fi aleşi în curând.