Volodimir Zelenski: „Sarcina principală a delegației ucrainene în negocieri este să realizeze întâlnirea cu Putin”

Sursă foto - Twitter
  • Volodimir Zelenski a anunțat că în fiecare zi, cele două delegații poartă discuții în format video.
  • Președintele ucrainean le-a mulțumit medicilor, asistentelor care lucrează în sprijinul răniților în conflict.
  • Peste zece coridoare umanitare au funcționat în Ucraina până la momentul actual.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut noi declarații cu privire la situația actuală a conflictului.

„Astăzi, 30 de rachete au fost aruncate numai în regiunea Lviv. Acolo nu s-a întâmplat nimic care să amenințe teritoriul Federației Ruse. Și la 20 km de acolo – granițele NATO. Dacă nu ne închideți ceruL Ucrainei, atunci este doar o chestiune de timp până să vă atace teritoriile, teritoriul NATO”, a transmis președintele Zelenski.

Zelenski a spus despre negocierile cu Rusia că în fiecare zi, reprezentanții delegațiilor vorbesc în format video.

„Delegația noastră are o sarcină clară: să facă totul pentru ca ședința președinților să aibă loc. Este clar că acesta este un drum dificil, dar necesar. Și scopul nostru este ca Ucraina să obțină rezultatul dorit în această muncă complexă de negociere. Ca să avem garanții – nu ca la Budapesta și nici ca pe cerul nostru. Și pentru ca ucrainenii să spună: funcționează, acestea sunt garanții”, a transmis Zelenski.

„Bombardarea centrului de la Yavoriv. Acolo nu s-a întâmplat nimic care să amenințe Federația Rusă. Am avertizat clar NATO că, dacă nu există sancțiuni preventive dure împotriva Federației Ruse, va intra în război. Uciderea unui jurnalist american este un atac deliberat al armatei ruse. Bombardarea Mănăstirii Lavra Sfintei Munți a Sfintei Adormiri arată întreaga ideologie a statului rus este doar o minciună. I-am vizitat pe băieții noștri în spital. Spitalul rusesc din Ryazan este tratat în același spital. Medicii din Ucraina l-au salvat. Și acest lucru este de înțeles. Pentru că sunt oameni, nu fiare. Mulțumim tuturor medicilor și asistentelor care lucrează în Kiev, Dnipro, Vinnytsia, Lviv, Cernihiv, Donbass, Harkov, Melitopol, Mariupol… Tuturor!”, a transmis Volodimir Zelenski.

Azi au avut loc importante negocieri internaționale în Bulgaria, Slovacia, Cehia, România, Polonia și Marea Britanie. Zelenski a precizat că delegația ucraineană are o sarcină clară – să facă totul pentru a face o întâlnire a președinților.

Până acum, au funcționat peste zece coridoare umanitare în regiunea Kiev, regiunea Lugansk. 5550 de oameni au fost salvați într-o singură zi. În șase zile, mai mult de 130.000 de ucraineni au fost evacuați. Coridorul umanitar din Mariupol a fost închis, a anunțat președintele Zelenski.