• Președintele ucrainean a susținut că armata rusă ar fi început să folosească sisteme de arme cu laser.
  • Zelenski susține că armata rusă a tras ieri cu rachete la Nikolaev și la Dnipro.
  • Volodimir Zelenski a criticat modul în care armata rusă a recrutat civili nevinovați în război.

Volodimir Zelenski a declarat miercuri că Rusia a făcut greșeli „catastrofale” în timpul invaziei sale în Ucraina. Președintele ucrainean a mai spus în timpul discursului său de la Kiev că armata rusă ar fi început să folosească sisteme de arme cu laser din cauza lipsei de rachete.

„Și vedem că, în a treia lună de război la scară largă, Rusia încearcă să își găsească Wunderwaffe, presupusele arme laser. Toate acestea indică în mod clar eșecul complet al invaziei. Dar, din nou, acest lucru arată că le este frică să recunoască faptul că s-au făcut greșeli catastrofale la cele mai înalte niveluri de stat și militare din Rusia”, a declarat Volodimir Zelenski.

„Astăzi, unul dintre reprezentanții statului rus a declarat că ocupanții ar fi început să folosească sisteme de arme cu laser în Ucraina. Se presupune că pentru a salva rachete. În primul rând, faptul că trebuie să economisească pe rachete și să explice cumva acest lucru atrage atenția. Adică, mai mult de două mii de rachete trase de armata rusă în Ucraina reprezentau partea principală a stocului lor de rachete. Adică, mai departe – doar rămășițele”, a mai punctat președintele ucrainean.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Zelenski susține că armata rusă a tras ieri cu rachete la Nikolaev și la Dnipro. De asemenea, Zelenski a criticat modul în care armata rusă a recrutat civili nevinovați în război.

„Toată lumea a văzut deja cum acționează Rusia în război. Recruții neexperimentați au fost aruncați în luptă drept carne de tun. Mărșăluitori care au văzut pentru prima dată aparate de uz casnic normale într-o țară străină. Vechi armuri sovietice fără protecție modernă. Bombe cu fosfor interzise, cu care ard școli și clădiri rezidențiale obișnuite. Și rachete, cea mai mare parte a cărora armata rusă a cheltuit-o pentru distrugerea infrastructurii absolut civile, fără un rezultat militar strategic. Astăzi, au tras rachete la Nikolaev și, de asemenea, la Dnipro”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski.