• Preşedintele Ucrainei a declarat, într-un interviu acordat Sky News, că ţara sa nu poate opri singură războiul cu Rusia.
  • Volodimir Zelenski a vorbit din interiorul biroului său, din capitala Ucrainei.
  • El a acuzat că ţările sunt indecise în problema „închiderii” traficului aerian.

Ucraina nu poate învinge Rusia singură”, a declarat Volodimir Zelenski pentru Sky News. Președintele Ucrainei a declarat că țara sa nu poate opri singură războiul împotriva Rusiei și a spus că națiunile trebuie să acționeze acum înainte de a fi „prea târziu”.

Vorbind cu Alex Crawford în biroul liderului din capitala Ucrainei, Volodimir Zelenski și-a reiterat apelul ca Occidentul să impună o zonă de excludere a zborului.

El a acuzat țările că sunt indecise în problema „închiderii” cerurilor împotriva a ceea ce el numea „naziștii” – și a spus despre națiunile occidentale: „Nu poți decide să închizi sau să nu închizi… nu poți decide”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

„Dacă sunteți uniți împotriva naziștilor și a acestei terori, trebuie să închideți. Nu așteptați să vă întreb de mai multe ori, de un milion de ori. Închideți cerul”, a transmis președintele ucrainean.

„Închide cerul și oprește bombardamentul”, a spus el, făcând un apel ca lumea să acționeze mai repede.

Întrebat despre preocupările occidentale legate de posibilitatea ca o zonă de interdicție aeriană să escaladeze conflictul și să aducă o confruntare directă cu Rusia, ceea ce ar putea agrava situația, Volodimir Zelenski a spus: „Mai rău pentru cine? Pentru familiile noastre? Nu… Pentru ei…? Cine știe? Nimeni nu știe. Dar știm că exact asta acum este foarte rău. Iar în viitor va fi prea târziu”.

Într-un alt clip, președintele Zelenski declară ferm că va rămâne la Kiev atâta timp cât va fi necesar pentru a câștiga ceea ce el numește un „război patriotic”. Președintele Ucrainei acuză Rusia că a încălcat acordurile privind coridoarele umanitare și spune că trupele rusești au minat ruta convenită pentru livrarea ajutoarelor.