• Generalul armatei americane Mark Milley a declarat că pare puțin probabil ca Ucraina să alunge Rusia de pe teritoriul său.
  • Zelenski a declarat că acesta a fost începutul sfârșitului războiului.
  • Milley spune că un dialog care ar putea duce la o rezolvare politică ar putea începe în această iarnă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că a primit un semnal din partea țărilor occidentale că președintele rus Vladimir Putin dorește o negociere directă și că a sugerat o discuție deschisă cu Rusia.

După aproape nouă luni de război, armata ucraineană a recucerit Hersonul, pe care Rusia îl anexase cu forța. La recucerirea Hersonului, Zelenski a declarat că acesta a fost începutul sfârșitului războiului. Întâlnirea recentă dintre șefii serviciilor de informații din SUA și Rusia și vizita în Ucraina a unor oficiali de rang înalt din guvernul american au indicat o posibilă implicare a SUA în medierea dintre Rusia și Ucraina.

The Kyiv Independent a relatat că președintele Zelenski s-a întâlnit cu reporterii și a declarat că a sugerat o discuție deschisă în locul negocierilor convenționale din spatele cortinei, deoarece Rusia a purtat un război deschis împotriva Ucrainei. Criticii presupun că președintele Zelenski, care s-a distanțat de ideea de a avea o discuție de pace cu Rusia, ar fi fost convins de SUA și de liderii occidentali să aibă o discuție cu Rusia.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Generalul armatei americane Mark Milley a declarat că pare puțin probabil ca Ucraina să alunge Rusia de pe teritoriul său în curând și că un dialog care ar putea duce la o rezolvare politică ar putea începe în această iarnă.