• Președintele Zelenski i-a înmânat ambasadorului Matti Maasikas chestionarul de aderare la UE.
  • Chestionarul de aderare la UE reprezintă primul pas din campania președintelui.
  • Președintele comisiei UE, Ursula von der Leyen, a fost în Kiev la începutul războiului.

Volodimir Zelenski nu renunță la visul U.E. Președintele i-a predat oficial ambasadorului Matti Maasikas chestionarul prin care cere aderarea la blocul comunitar.

„În primul rând, îi sunt recunoscător ambasadorului pentru prezența la Kiev. Este un semnal important că ambasadorii se întorc. Mă bucur să vă văd! Sunt, de asemenea, recunoscător pentru sprijinul dumneavoastră în chestiunea pe care o discutăm.

Aici sunt două volume grele. Acestea sunt răspunsurile noastre la chestionarul pe care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, împreună cu Josep Borrell ni l-au înmânat”, a spus președintele Ucrainei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Zelenski a primit chestionarul la începutul acestei luni

Președintele Zelenski a primit chestionarul la începutul lunii aprilie, chiar de la preșdintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. O decizie în ceea ce privește posibilitatea ca Ucraina să fie considerată candidat ar putea fi luată în câteva săptămâni, spunea aceasta la acel moment.

Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană a reprezentat un motiv de tensiune între aceasta și Rusia în ultimii ani, iar invazia pornită pe 24 februarie a repornit discuțiile.

„Înțelegem că acesta este un pas oficial al Ucrainei către Uniunea Europeană. Înțelegem că poporul nostru a fost mental în Europa pentru o lungă perioadă de timp, cu inima și cu sufletul acolo. Cu toate acestea, fiecare țară trebuie să urmeze acest drum.

Din păcate, noi o parcurgem într-o perioadă atât de tragică. Mulți oameni cu mentalitate europeană își pierd viața, în timp ce ne aflăm pe acest drum”, a mai declarat Zelenski.