• Volodimir Zelenski a vizitat joi orașul Harkov, din nord-estul Ucrainei, pentru a ridica moralul soldaților și a întări trupele ucrainene.
  • De vineri, Moscova a făcut incursiuni de cel puțin câțiva kilometri în nordul regiunii Harkov.
  • Zelenski și-a anulat toate deplasările din cauza ofensivei din Harkov.

Volodimir Zelenski a vizitat joi orașul Harkov, din nord-estul Ucrainei, pentru a ridica moralul soldaților și a întări trupele ucrainene, scrie Reuters. În regiune, forțele rusești încearcă să își intensifice noua ofensivă dincolo de zonele de frontieră.

De vineri, Moscova a făcut incursiuni de cel puțin câțiva kilometri în nordul regiunii Harkov, forțând trupele Kievului, care sunt depășite de efective, să încerce să țină linia pe un nou front, în timp ce Rusia pune mai multă presiune pe frontul din est.

„Direcția rămâne extrem de dificilă – ne întărim unitățile”, a declarat Zelenski după ce a avut o întâlnire cu lideri militari de rang înalt.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE RACHETE CU PRIORITATE
CUM SE PEDEPSEȘTE CONSUMUL LA VOLAN?
ZF: CREDIT FIX SAU DOBÂNDĂ. CE ALEGI?
UE INTERZICE TRANSBORDAREA GNL ÎN PORTURILE SALE
7/10 INVESTITORI SUNT ATRAȘI DE ROMÂNIA
CIOLACU VREA DATĂ PENTRU PREZIDENȚIALE

Liderul ucrainean, care și-a anulat toate viitoarele călătorii în străinătate pe măsură ce situația de pe câmpul de luptă se deteriorează, s-a întâlnit cu soldații răniți care se recuperează la o unitate medicală și a pozat cu trupele într-o altă locație.

Armata ucraineană a declarat miercuri că forțele sale care luptă în apropierea orașului Kupiansk se retrag pe „poziții mai avantajoase”. Kupiansk se află la peste 85 km sud-est de orașul Harkov.

Citește și