• Zelenski a spus că vrea să le mulțumească pentru munca minunată a soldaților, pentru serviciul lor, pentru că îi protejează pe toţi.
  • Volodimir Zelenski a vizitat o unitate medicală din regiune.
  • Președintele ucrainean a promis acţiuni pentru a se asigura că toate persoanele strămutate vor fi relocate corespunzător.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a vizitat trupele de pe linia frontului din regiunea Zaporizhzhia, în sud-estul ţării, a anunţat duminică biroul său, la o săptămână după o deplasare similară în regiunea nord-estică Harkov.

„Vreau să vă mulţumesc pentru munca voastră minunată, pentru serviciul vostru, pentru că ne protejaţi pe noi toţi, statul nostru”, a declarat Zelenski, citat în comunicat, adăugând că a ţinut un minut de reculegere pentru trupele căzute la datorie, conform Reuters.

Biroul lui Zelenski a precizat ulterior că preşedintele a vizitat, de asemenea, o unitate medicală din regiune şi a vorbit cu oamenii forţaţi să îşi părăsească locuinţele, inclusiv din Mariupol, care se află acum în mâinile Rusiei după ce a fost sub asediu timp de săptămâni.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El a promis acţiuni pentru a se asigura că toate persoanele strămutate vor fi relocate corespunzător. „Vă vom ajuta cu adevărat să abordaţi această problemă”, a declarat acesta, citat de biroul preşedintelui.

Săptămâna trecută, soldații ucraineni apăreau în imagini în care îi ofereau lui Zelenski un tur al pagubelor provocate de război, inclusiv vehicule militare avariate pe marginea unui drum. Președintele a declarat că l-a concediat pe Roman Dudin, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei pentru regiunea Harkov, „pentru faptul că nu a lucrat la apărarea orașului încă din primele zile ale războiului de amploare, ci s-a gândit doar la el însuși”.