• Preşedintele Ucrainei a cerut primarilor din SUA să întrerupă legăturile cu oraşele ruseşti cu care au relaţii de „înfrăţire”.
  • „Tiranilor nu trebuie să li se permită să se bucure de legături cu lumea liberă. Orice legături”, a declarat Volodimir Zelenski într-un discurs online adresat Conferinţei primarilor din SUA, scrie BBC
  • Zelensky, care a vorbit la adunarea primarilor imediat după vicepreședintele Kamala Harris, a criticat Chicago, Jacksonville, Florida, Portland, Oregon, San Diego și San Jose, California, pentru menținerea legăturilor cu orașele surori din Rusia. 

El a spus că acele relații ar trebui întrerupte: „Ce vă oferă aceste conexiuni? Probabil că nimic. Dar ele oferă Rusiei posibilitatea de a spune că nu este izolată, chiar şi după ce a început un astfel de război”, a declarat Zelenski.

El a mai spus că „unele dintre cele mai letale rachete ruseşti sunt proiectate şi fabricate la Ekaterinburg. Care, apropo, este încă un oraş înfrăţit cu San Jose”.

Chicago şi Albany au anunţat amândouă suspendarea temporară a relaţiilor.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

De asemenea, Zelenski le-a cerut primarilor să îşi implice oraşele în eforturile de reconstrucţie din Ucraina.

Preşedintele Ucrainei care a vorbit cu primarii la 100 de zile după ce Rusia i-a invadat țara, a spus că este greșit să ofere Rusiei chiar și cea mai mică parte de credibilitate suplimentară.

„Nu te scuza, nu menține relații cu Rusia”, a spus domnul Zelensky, al cărui discurs a primit aplauze de la primarii și angajații orașului care s-au adunat la Reno, Nevada. „Și vă rog să nu lăsați pe cei care au devenit criminali să numească orașele voastre orașele lor surori. ”