• Președintele a spus că orice afacere poate obține un împrumut la o rată de 0% pentru perioada de război plus o lună după război. Apoi va exista o rată de 5%.
  • Zelenski către mamele soldaților ruși: „Vrem să vă iubiți copiii mai mult decât vă este frică de puterea de la voi”.

Știm că nu îi va ajuta. Prin urmare, acum îi avertizez pe toți cei care încearcă să se alăture ocupanților de pe pământul nostru ucrainean: aceasta va fi cea mai proastă decizie din viața ta. Mai bine o viață lungă decât banii pe care ți-i oferă pentru una scurtă”, a precizat Zelenski.

Președintele a făcut apel la ruși să nu tacă și să spună mamelor soldaților ruși unde să-i caute. „Nu avem nevoie de alți soldați uciși. Nu am vrut acest război”.

Zelenski a mulțumit țărilor partenere pentru sprijinul acordat.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Reducem țara la viață oriunde securitatea ne permite. Oriunde poate rula afacerea. Guvernul a pregătit o decizie de extindere a programului de creditare: orice afacere poate obține un împrumut la 0% în timpul legii marțiale și la o lună după război. Apoi va exista o rată minimă de 5%. Cabinetul va vota pentru reducerea la scară largă a reglementărilor”, a transmis președintele Volodimir Zelenski.

„Printre noii recruți ruși luați prizonieri se numără și cei care refuză să se întoarcă în Rusia. Și sunt mulți dintre cei pe care Federația Rusă nici măcar nu își amintește și nu încearcă să îi ia. Pentru ei, înmormântarea” a venit deja acasă, deși sunt în captivitatea noastră și în viață”, a adăugat Zelenski.

Zelenski către mamele soldaților ruși: „Vrem să vă iubiți copiii mai mult decât vă este frică de puterea de la voi. Acum, orice afacere poate obține un împrumut la o rată de 0% pentru perioada de război plus 1 lună după război. Apoi va exista o rată de 5%. Suma totală a împrumutului este de până la 60 de milioane UAH”.

Zelenski a instruit BNU, deputații poporului și Cabinetul de Miniștri să găsească o astfel de oportunitate legală pentru ca statul să garanteze 100% din depozitele la băncile naționale.2

„Oameni mari ai unei țări grozave, a 22-a zi a luptei noastre s-a încheiat. Avem informații că armata rusă recrutează mercenari din alte țări. Nu le va ajuta! Avertizez pe toți cei care doresc să se alăture ocupanților – aceasta este cea mai proastă decizie din viața ta. Apărătorii noștri continuă să țină toate direcțiile în care apasă inamicul. Noi recruți au fost luați prizonieri. Sunt cei care nu vor să se întoarcă în Rusia”, a transmis Zelenski.