• Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacul cu rachete ruseşti de vineri împotriva unui convoi umanitar în Zaporojie.
  • Potrivit presei internaționale, cel puţin 25 de civili au fost uciși, iar numărul răniților este de minim 62.
  • Rusia neagă că a vizat în mod deliberat civili.

Volodimir Zelenski a condamnat atacul cu rachete ruseşti de vineri împotriva unui convoi umanitar în Zaporojie, în sudul Ucrainei. Potrivit presei internațioanale, s-a soldat cu cel puţin 25 de civili morţi, potrivit Aljazereea.

,,Ocupanţii au lansat 16 rachete în cursul dimineţii doar în Zaporojie şi în zona adiacentă. Numai nişte terorişti abjecţi, care nu-şi au locul în lumea civilizată, pot face aşa ceva” , a afirmat Zelenski pe contul său de Telegram.

Preşedintele ucrainean a adăugat că, prin aceste atacuri, Moscova încearcă ,,să se răzbune” pentru fermitatea cu care Kievul respinge invazia şi pentru propriile eşecuri.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

,,Ticăloşi însetaţi de sânge! Fiţi siguri că veţi fi traşi la răspundere pentru fiecare viaţă ucraineană pierdută” , a subliniat Zelenski, evocând că vineri forţele ruse au atacat şi zone rezidenţiale din regiunile Nikolaev (Mikolaiv) şi Dnipropetrovsk (sud). La Nikolaev mai multe clădiri de locuit au fost avariate.

,,Ucrainenii paşnici sunt exterminaţi cu cinism pentru că el demult şi-a pierdut toată umanitatea” , a spus preşedintele ucrainean referindu-se la şeful statului rus Vladimir Putin.

În urma atacului din Zaporojie au fost înregistraţi până acum 25 de morţi şi 62 de răniţi, între care mulţi copii, potrivit autorităţilor ucrainene.

Potrivit media de la Kiev, o rachetă rusească a lovit în jurul orei locale 07:30 în timp ce un convoi de civili se pregătea să plece din Zaporojie spre teritoriile controlate de ruşi în aceeaşi regiune, pentru a-şi lua rudele şi a oferi ajutor umanitar.

Acest atac sângeros are loc în ziua în care la Moscova este preconizată oficializarea anexării de către Rusia a teritoriilor ucrainene parţial ocupate Zaporojie, Herson (sud), Doneţk şi Lugansk (est).