• Polonia și Bulgaria primesc gaze de la vecinii lor din UE, a declarat, miercuri, 27 aprilie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
  • Președintele Volodimir Zelenski consideră că Rusia folosește gazul ca pe o armă.
  • Decizia de oprire a livrărilor de gaze ruse spre Polonia şi Bulgaria este rezultatul „acţiunilor inamicale” ale Occidentului faţă de Rusia.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus miercuri seara că decizia Rusiei de a întrerupe livrările de gaze către Polonia şi Bulgaria arată că „nimeni din Europa nu poate spera să menţină o cooperare economică normală cu Rusia”, potrivit The Guardian.

Conducerea Rusiei a lansat un nou şantaj energetic la adresa europenilor. Decizia de a întrerupe livrările de gaze către Polonia şi Bulgaria este un alt argument în favoarea faptului că nimeni din Europa nu poate spera să menţină o cooperare economică normală cu Rusia”, a spus Zelenski.

Acesta consideră că Rusia foloseşte gazul ca pe o armă.

Recomandări

COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI
ZELENSKI PRIMEȘTE AJUTOR DIN GERMANIA
DISPUTA PATRIOT SE MUTĂ LA CSAT
HAMAS RĂSPUNDE CERERII DE PACE
CINE ȚI-A LUAT SECTORUL?
FRANCOISE HARDY A MURIT

Rusia consideră nu doar gazul, ci orice comerţ ca fiind o armă. Aşteaptă doar momentul în care poate folosi una sau alta pentru a-i şantaja politic pe europeni”, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Compania rusă de stat Gazprom a oprit miercuri livrările de gaze spre Polonia şi Bulgaria, întrucât cele două ţări au refuzat să achite importurile în ruble.

Decizia de oprire a livrărilor de gaze ruse spre Polonia şi Bulgaria este rezultatul „acţiunilor inamicale” ale Occidentului faţă de Rusia, a anunţat Administraţia Vladimir Putin, explicând că a stabilit plata gazelor în ruble ca reacţie la sancţiunile financiare masive.