• Volodimir Zelenski a anunțat că ocupanții ruși au încă o mulțime de vehicule militare pe care le folosesc pentru a ataca.
  • Deși observă că politica americană a cauzat uneori întârzieri, el recunoaște că Joe Biden a devenit din ce în ce mai implicat.
  • Zelenski este la fel de frustrat de sancțiunile care sunt concepute pentru a pedepsi Rusia pentru ceea ce a făcut, mai degrabă decât pentru a o împiedica să meargă mai departe.

Volodimir Zelenski a spus că un număr de primari ai orașelor din teritoriile ocupate răpiți de invadatori au fost găsiți morți. Într-un interviu pentru The Economist, președintele ucrainean a făcut mai multe precizări despre situația actuală din Ucraina.

„Îi răpesc pe primarii orașelor noastre. I-au ucis pe unii dintre ei. Pe unii nu îi putem găsi. Pe unii i-am găsit deja și sunt morți”, a spus Volodimir Zelenski.

„Victoria este să poți salva cât mai multe vieți… pentru că fără asta nimic nu ar avea sens. Pământul nostru este important, da, dar, în cele din urmă, este doar un teritoriu.” Să salvezi pe toată lumea, să aperi toate interesele, protejând în același timp oamenii și să nu renunți la teritoriu este probabil o sarcină imposibilă, recunoaște el. El nu știe când și cum se va termina, dar știe că „se va termina cu noi încă în picioare aici, apărând” viața în Ucraina.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Președintele a ținut să precizeze că țările NATO nu vor să transfere tancuri și avioane pentru că le este frică de Rusia.

„Sincer, Boris Johnson este un lider care ajută mult. Marea Britanie este cu siguranță de partea noastră. Marea Britanie vrea ca Ucraina să câștige și Rusia să piardă, dar nu sunt pregătit să spun dacă Marea Britanie vrea să prelungească războiul sau nu”, a spus președintele ucrainean.

Zelenski l-a criticat pe Macron pentru că a refuzat sprijinul militar pentru Ucraina. De asemenea, acesta a precizat că rușii au încă o mulțime de vehicule militare și sunt orașe în care sunt atât de multe tancuri încât se formează blocaje.

„Nu există o oprire completă de la SWIFT și un embargo asupra petrolului și gazelor rusești. Factorul decisiv pentru Occident este dacă Rusia folosește arme chimice. Aceasta este abordarea greșită. Nu suntem cobai”, a adăugat președintele ucrainean.

Volodimir Zelenski este convins despre ceea ce va reprezenta acest sfârșit: „Noi credem în victorie„, spune el. „Este imposibil să crezi în altceva. Vom învinge cu siguranță pentru că aceasta este casa noastră, pământul nostru, independența noastră. Este doar o chestiune de timp„. Cu toate acestea, a ajunge acolo nu depinde doar de spiritul de luptă al ucrainenilor, ci și de sprijinul din partea Occidentului. Dacă Ucraina își va apăra modul de viață, are nevoie de tancuri, vehicule blindate pentru trupe și avioane militare; și are nevoie de ele acum.